Written by

10 prelijepih mjesta na Zemlji koja zaista postoje

m:ovo m:ono| Views: 170

Na našoj fascinantnoj planeti postoje hiljade mjesta za koja nikada ne bismo vjerovali da postoje. Neka od njih skrivena su duboko u šumi, dok se druga nalaze duboko u vječnom ledu. Predstavljamo vam deset uistinu jedinstvenih mjesta, a možda ćete uskoro poželjeti da posjetite neka od njih!

 

Wisteria tunel

1. wisteria tunnel

Ovaj zanimljivi tunnel nalazi se u Kawachi Fuji baštama u gradu Kitakyushu u Japanu. Oko tunela je izraslo cvijeće koje se prelijeva u romantičnim lila i ciklama tonovima.

 

Cinque Terre

2. Cinque Terre

Cinque Terre nalazi se na ligurškoj obali u Italiji. Raznobojne terase koje su izgrađene duž obale veoma su popularna turistička destinacija.

 

La Montaña Mágica hotel

 Hotel-Montana-Magica

Ovaj magični hotel opravdava svoje ime u svakom smislu. On je u obliku planine iz čijeg vrha izlazi vodopad. Nalazi se na u sklopu Huilo Huilo privtnog parka prirode u “Los Rios regiji u Čileu.

 

Iskrivljena šuma

 3. La Montaña Mágica hotel

Iskrivljena šuma nalazi se u blizini grada “Nowe Czarnowo” u Poljskoj. Lug sadrži otprilike 400 borova čija su stabla iskrivljena na veoma zanimljiv način. Drveće je posađeno 1939. godine, ali ostalo je misterija kako su se stabla iskrivila.

 

Tunel ljubavi

5. tunel ljubavi

Džinovsko drveće okrućuje stari tunnel koji se nalazi u gradu Kleven-u u Ukrajini. Ovo magično mjesto lokalci su nazvali “Tunel ljubavi” i popularno je sastajalište ljubavnih parova.

 

Blue Lagoon termalni izvori

6. blue lagoon

Blue Lagoon termalni izvori na Islandu su vještački stvoreni bazeni sa vodom koji se zagrijavaju prirodnim putem preko vulkanske aktivnosti koja se konstantno odvija ispod tla. Izvori su posebno lijepi tokom zime kada napada snijeg, a tada ih posjećuje i najveći broj turista.

 

Ledeni kanjon

7. ledeni kanjon

Ledene kanjone na Grenlandu oblikovala je morska voda koja se konstantno topi. Kanjoni su duboki preko četrdeset metara.

 

 Ball piramida

8. Ball piramida

Ball piramida je najveća svjetska morska naslaga. Predstavlja ostatak nekadašnjeg vulkana koji je formiran prije 7 miliona godina. Visoka je 562 metra i nalazi se jugoistočno od Lord Howe ostrva u Pacifiku.

 

Veliki koraljni greben

9. veliki koraljni greben

Veliki koraljni greben je najveći svjetski system koraljnih grebena. Nalazi se u Koraljnom moru, u blizini obale Quennsland-a u Australiji. Ovaj koraljni greben toliko je velik da se može vidjeti iz svemira i veoma je popularna destinacija za ronioce zbog bogate morske flore i faune.

 

Plitvička jezera

10. plitvice

Plitvička jezera su najstariji nacionalni park u jugoistočnoj Evropi i najveći park ove vrste u Hrvatskoj. Park je ispunjen prelijepim lagunama. zelenilom i vodopadima od kojih zastaje dah.