Written by

Pametne kamere su obilježile 2018. godinu

mobilni svijet, u žiži| Views: 230

Prethodnu godinu, kad je u pitanju tehnologija, obilježilo je lansiranje zaista sjajnih modela telefona, ali ono što je svakako privuklo najviše pažnje su kamere tih pametnih telefona koje su ove godine pomjerile granicu.

Telefoni sa dulanom kamerom izlaze iz mode iz mode i sada svi pričaju o trostrukim kamerama koji se mogu naći na velikom broju pametnih telefona. Prvi je bio Huawei koji je sa svojim P20 Promodelom predstavio i trostruku kameru koja kombinuje senzor od 40 megapiksela, telefoto kameru od 8 megapiksela i monohromatski objektiv od 20 megapiksela.

Nakon toga trostruka kamera se pojavila i na LG V40 ThinQ i Mate 20 modelima: Huawei Mate 20 i Huawei Mate 20 Pro

Samsung se takođe priklonio ovom trendu, pa je prošle godine ugradio trostruku kameru na Galaxy A7 2018 model telefona,.

Pored trostruke kamere, ono što je definitivno privuklo pažnju jesu mogućnosti snimanja odličnih fotografija prilikom lošeg osvjetljenja, poboljšano zumiranje ali i vještačka inteligencija koja kod nekih modela nudi prepoznavanje scena kao i mnoštvo drugih, korisnih funkcija.

Kada razmišljamo o prethodnoj godini i velikim dostignućima u tehnologiji kamera ne možemo, a da se ne zapitamo šta sve tek možemo očekivati. Tehnologija napreduje velikim koracima pa će i 2019. godina zasigurno biti veoma uzbudljiva.