Written by

2019. godina će biti odlična za pametne satove i fitness tracker-e

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 153

Pametni satovi i fitness narukvice nikada nisu dostigli istu popularnost kao i pametni telefoni zato jer jednostavno nisu namijenjeni svima.  Nije svima neophodno da prate koliko su koraka napravili tokom dana, a mnogi jednostavno ne nose satove i nisu im neophodni.

Ako se osvrnemo na prethodnu godinu, moramo primjetit da se zaista mnogo toga desilo na tržištu nosive tehnologije. 2018. godina je pokazala kako fitness narukvice mogu biti više nalik pametnim satovima, mogu biti funkcionalnije i bolje. Apple je i dalje na vrhu liste najuspješnijih kad su u pitanju pametni satovi, a sve to vodi ka tome da će ova godina biti veoma uspješna za ovu vrstu tehnologije.

Kad su u pitanju fitness narukvice, mora se priznati da one i pored svih svojih nedostataka postaju sve korisnije. Ovi uređaji su tokom prethodne godine doživjele nejveći napredak posebno u poređenju sa pametnim satovima.  Tako sada imamo nove senzore i mnoštvo novih  funkcija. Upravo zbog svih tih poboljšanja, stručnjaci predviđaju da bi se u ovoj godini mnogi mogli prije odlučiti za fitness narukvicu nego za pametni sat.

Kad su u pitanju pametni satovi, iako smo vidjeli zaista mnogo poboljšanja većina kmpanija i dalje želi da sustigne Apple ili Google tako što koriste podršku za palikacije „trećih strana“. Procjenjuje se da bi tržište u novoj godini moglo porasti kad je u pitanju nosiva tehnologija te da bi moglo doći do još većeg napretka.