Written by

24 Kitchen: Izdvajamo iz programa za jun 2014.

m:tel IPTV| Views: 137

bakino zlato

Donal Skehan piše o kuvanju i, generalno, obožava hranu. Ljubav prema kuvanju naslijedio je od bake i svoje porodice. Donal putuje po Italiji u potrazi za najsvježijim lokalnim sastojcima i neprikosnovenim kraljicama kuhinje – bakama! One će mu pokazati zašto je domaća kuhinja tako izvrsna

 

DŽEJMIJEVO VELIKO BJEKSTVO U ITALIJU

Poslije godinu dana bitke protiv brze hrane, Džejmi bježi u Italiju u svom kamperu, da bi ponovo raspalio svoju strast za kuvanjem i ljubav prema kvalitetnim sastojcima. Njegova potraga za inspiracijom vodi ga van utabanih staza: vratiće se osnovama, živjeće od zemlje, upoznavaće mještane i pripremaće tradicionalna italijanska jela u svom stilu. Šta će Italijani misliti o njemu i njegovoj hrani na njihovom terenu?

 

meso ili povrce

Dva kuvara ukrstiće varjače u borbi za naklonost vašeg čula ukusa. Majk je strastveni ljubitelj mesa i posvećeni mesožder koji ništa ne voli više od toga da priprema obrok od namirnica koje je sam ulovio. Po njegovom mišljenju, povrće je za šonje i ništa se ne može uporediti s ukusom dobrog mesa. S druge strane tu je ljubitelj povrća Li, za koga se ne zna da li više voli zelenu salatu ili joga poze. On krivi meso za to što je planeta puna gojaznih ljudi i misli da je povrće zakon, kada je riječ o ukusu. Njih dvojica pokušaće da impresioniraju neke od najizbirljivijih konzumenata hrane na cijelom svijetu u epskom okršaju – mesa i povrća.