Written by

3 sjajna trika zbog kojih nikada nećete ostati bez memorije na telefonu

kako? lako!| Views: 76

Postoje ljudi kojima bez obzira koji telefon da koriste uvijek nedostaje memorije jer tu su automatska ažuriranja sa Play Store-a, offline mape, igrice, fotografije i raznorazne aplikacije koje jednostavno zauzimaju puno prostora. Ako ste vi jedna od tih osoba čitajte dalje jer vam otkrivamo tri veoma efikasna trika zbog kojih nikada nećete ostati bez memorije.

Čišćenje interne memorije

Veoma je važno da znate šta je to što popunjava internu memoriju, a to su: podaci aplikacija, cached podaci te korisnički podaci odnosno muzika, fotografije, video zapisi… Na svu sreću mi možemo kontrolisati sve tri ove stavke i nije vam potrebno mnogo vremena da prođete kroz aplikacije i uklonite one koje ne koristite. SD maid taj proces uveliko olakšava i automatizuje, a ES File Explorer briše sve zaostale podatke, aplikacija koje ste uklonili. Svakih par mjeseci, možda i češće bilo bi dobro da pređete kroz svoje podatke i obrišete sve ono što ne koristite.

Koristite microSD karticu

Pored toga što nadograđuju memoriju telefona, microSD kartice samim tim štede internu memoriju. Ako telefon ima opciju za microSD karticu obavezno je nabavite i na njoj čuvajte fotografije i muziku.

Koristite cloud

Ako memoriju vašeg telefona najviše zauzimaju muzika i fotografije onda vam preporučujemo da koristite jedan od online servisa za pohranu podataka, posebno ako nemate prostor za microSD karticu.