Written by

Stigao je HTC 11 (Video)

moj android| Views: 55

htc11

HTC je otkrio svoj novi najbolji pametni telefon pod imenom HTC U11. Premijeru je doživio uprvao na 20. rođendan tajvanske kompanije i predstavljen je kao zaista poseban telefon, u koji je „upakovano“ sve što odlikuje istinski flegšip.

Novi model prvi je na svijetu pametni telefon, koji posjeduje revolucionarnu interakciju stiskanjem uređaja, koja se prilagoditi izvršavanju različitih komandi, u zavisnosti od jačine i trajanja stiska, pa kraćim stiskom možete otvoriti kameru, a dugim pokrenuti Google glasovnog asistenta. HTC U11 posjeduje 3D stakleni ekran dijagonale 5,5 inča (14cm) i Quad HD rezoluciju, koji pruža jasnu sliku živih boja u bilo kojim uslovima osvjetljenja.

Telefon posjeduje Qualcomm® Snapdragon 835 čipset, 4GB RAM i 64GB prostora za čuvanje podataka. Glavna UltraPixel kamera ima 12 MP, tehnologiju automatskog fokusiranja kakva se može naći u vrhunskim DSLR aparatima i izuzetan sistem optičke i elektronske stabilizacije slike za još bolje fotografije. Nova prednja kamera sada kombinuje visoku rezoluciju od 16MP i UltraPixel tehnologiju za vrhunske selfije i noću i danju.

Uređaj radi na najnovijoj verziji Android operativnog sistema i prvi je telefon na tržištu koji omogućava aktivaciju glasom i pristup Amazonovom servisu Alexa. Modeli ove kompanije uvijek su bili najbolji u domenu muzike, pa paketu s telefonom dolaze BoomSound zvučnici za slušanje muzike bez slušalica,  HTC USonic slušalice koje omogućavaju suzbijanje buke.

HTC U11 je dostupan u fantastičnim bojama, srebrnoj, safirno plavoj, sjajno crnoj, ledeno bijeloj i sunčano crvenoj.

Pojedine karakteristike se ne mogu ni prepričati pa je najboje da pogledamo kako zapravo izgleda ovaj unikatni telefon iz HTC-a.