Preporuka nedjelje: Nokia 6

01

Nokia, nekadašnja ikona i najpoznatiji brend u eri prije smart telefona, vratila se na tržište sa svojim prvim Android smart uređajem. Najnoviji model Nokia 6 prvo je predstavljen na tržištima Kine i Indije gdje je postao izrazito tražen jer ima veoma dobre specifkacije a nisku cijenu za tu klasu uređaja.

Za razliku od prethodna dva modela i lošeg iskustva sa Windows operativnim sistemom, na radost svih koji vole modele ove kompanije, Nokia 6 ima Android Nougat operativni sistem sa kojim ima skoro sve karakteristike koje imaju Google Pixel uređaji.

Telefon ima metalni okvir, ravne i oštre ivice i na prvi pogled ostavlja dojam čvrstog i kvalitetnog uređaja kojeg je teško oštetiti. Dodatnu zaštitu ekrana obezbjeđuje Corning Gorilla Glass. Treba naglasiti da Nokia 6 ima i skener otiska prstiju koji se nalazi na tipki Home što ovaj uređaj čini dodatno konkurentnijim.

Nokia 6 dolazi sa Qualcomm Snapdragon 430 procesorom, ima 3 GB RAM i 32 GB interne memorije sa baterijom od 3000mAh. Veličina ekrana je 5,5 inča, prednja kamera je 16 MP, zadnja 8 MP a obje kamere imaju otvor blende f/2.0.

Slika na ekranu telefona je čista i jasna i dovoljne veličine da se uživa pri gledanju filmova ili serija. Dva zvučnika obezbjeđuju jasan i čist zvuk a tu je i Dolby Atmos zvuk sa pametnim audio pojačalom.

Dimenzije telefona su 154 x 75.8 mm, debljina je 7.9 mm a težina 169 grama.

Nokia 6 je dobar telefon za svakodnevnu upotrebu a brend, dizajn i kvalitet izrade su glavni aduti ovog smart telefona. Za razliku od prethodnih modela, Nokia 6 se može smatrati uređajem koji ovu kompaniju zaista vraća na tržište.

Za više informacija o cijenama ovog telefona, uz m:tel postpaid tarife, posjetite stranicu m:tel webshop.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se