3D TV Philips

Written by

3D televizori – vrhunski bioskopski doživljaj iz udobnosti vašeg doma

m:vijesti| Views: 70

3D TV Philips

Stari porodični drugar većine naših domaćinstva svakako je televizor. U posljednjih nekoliko godina tehnologija je toliko napredovala, da su među mnogim pametnim uređajima, sasvim očekivano, i TV prijemnici zauzeli svoje mjesto.

Odmah nakon pojave tankih TV prijemnika prefinjenog dizajna, termin “smart” se odomaćio kada su televizori u pitanju. Ono što ih odlikuje je da imaju fokus na internetu, te upravo ovu globanu mrežu koriste za brojne funkcije, što je dalje dovelo i do promjene doživljaja prilikom gledanja televizije.

Tržište tzv. smart TV uređaja sve je veće, a proizvođači iz dana u dan za svoje pametne televizore nude sve veći broj aplikacija. Ove aplikacije omogućavaju interakciju sa društvenim mrežama, pristup različitim video streaming servisima, plejerima za gledanje audio i video materijala, te pregršt drugih mogućnosti. Svi televizori nove generacije dolaze i sa USB priključkom, što će vam omogućiti da na TV povežete USB drive i pustite neki film, slušate muziku ili pregledate fotografije.

Upravo zbog spomenutog ubrzanog napretka, mnogi od nas nisu u stanju da isprate sve novitete i promjene koje se dešavaju kada su pametni televizori u pitanju, te ćemo vas ovom prilikom upoznati sa pametnim TV uređajima koji koriste 3D tehnologiju za prikaz slike, a već se mogu naći u raznovrsnoj ponudi kompanije m:tel.

Po čemu su oni posebni? Opciju 3D prikaza sadržaja posjeduje skoro svaki pametni televizor, pa čak i neki koji to nisu. Televizori koji podržavaju 3D dolaze sa specijalnim naočalama koje će ovaj efekat oživjeti u udobnosti vašeg doma, baš poput onih naočala koje ste već vjerovatno isprobali u bioskopu.

Kako 3D TV funkcioniše? Ovakav TV uređaj istovremeno prikazuje dva različita video-signala jedne iste scene, a pomoću specijalnih naočala, ljudski mozak kreira trodimenzionalnu sliku. Ipak, nemojte očekivati da ćete moći gledati “običnu” televiziju u 3D verziji, jer pored naočala je potrebno da sadržaji koji se prikazuju takođe budu snimljeni u 3D tehnologiji. Sa druge strane, 3D televizori mogu prikazivati i normalnu, odnosno, dvodimenzionalnu sliku.

Kvalitet 3D prikaza zavisi od kvaliteta programa, kao i od samog kvaliteta naočala, ali postoje i neke opšte smjernice koje vam mogu pomoći u pronalaženju idealnog mjesta za njega. Tačnije, važno je naći idealnu udaljenost za gledanje 3D televizije, jer treba da budete pozicionirani tačno na sredini ekrana i nešto bliže televizoru nego inače, kako biste u potpunosti bili fokusirani na detalje koji kreiraju treću dimenziju. Poželjno je da uklonite pozadinsko osvjetljenje, kako se ne bi odbijalo od površine naočara i uticalo na doživljaj 3D efekta.

Pametni 3D televizori su definitivno veliki napredak na polju televizije, jer donose zaista velike mogućnosti kao i brojne zanimljive sadržaje, a kompanija m:tel ih nudi po povoljnim cijenama i uslovima.

Tako u Open ponudi kompanije m:tel možete pronaći 3D televizore brendova Philips, Samsung i Sony, a izdvajamo Philips 3D Smart TV, koga odlikuje Full HD kvalitet slike koja se prikazuje na LED ekranu dijagonale 42 inča, odnosno, 107 centimetara. Uz ovaj moćni uređaj dobićete i četiri para 3D naočala, a uz Open Trio paket rata na 12 mjeseci za ovaj Philips 3D Smart TV iznosi svega 58 KM.