Written by

Disney izumio robota koji radi akrobacije u vazduhu

m:ovo m:ono| Views: 129

Robotički program kompanije Disney napreduje iz dana u dan, a to dokazuje i humanoidni robot koji je nedavno predstavljen svijetu, a sposoban je da izvodi razne kaskade baš kao i čovjek. Video robota po imenu Stuntronics prikazuje autonomnu mašinu koja je lansirana u vazduh i izvodi nekoliko okreta u vazduhu. Interesantno je da otkrivanje ovog robota stiglo svega mjesec dana nakon što je predstavljen Stickman.

Oba robota proizvela je kompanija disney, tačnije njihov Centar za istraživanje i razvoj koji je osnovan prije deset godina u svrhe istraživanja virtuelne stvarnosti, robotike i ostalih naprednih tehnologija.

Stickman je bio prvi korak ka stvaranju robota ljudske veličine koji je sposoban da izvodi razne akrobacije, a sve su prilike da će on biti sastavni dio Disneyland-a ili nekog drugog zabavnog parka. U međuvremenu roboti su postali mobilniji i autonomniji i mogu vjerno imitirati akrobacije za koje su gimnastičarma potrebne godine i godine vrijednog rada i truda, a to dokazuje i video najnovijeg Disney robota.