Written by

5 aplikacija koje vam nisu potrebne

moj android| Views: 254

plej

Aplikacije su zaista sjajna stvar i postoje veliki broj za različite, veoma korisne namjene. Isto tako postoje aplikacije koje definitivno ne treba da se nađu u vašem telefonu jer su poptpuno beskorisne i samo će vam zauzimati memoriju, a s druge strane mogu oštetiti bateriju.

Aplikacije koje navodno čuvaju RAM

Aplikacije koje rade u pozadini „jedu“ RAM i oštećuju život baterije čak i kad su na čekanju. Ideja iza ovih aplikacija jeste da tvrde kako poboljšavaju memoriju i da zatvaraju pozadinske aplikacije. Nažalost, sa ovim aplikacijama postoji nekoliko problema. Aplikacije koje rade u pozadni je potrebno restartovati nakon što ih ugasite. Memorija i baterija telefona su naviknute da restartuju aplikacije a konstantno restartovanje može oštetiti telefon, što znači da aplikacije ovakvog tipa nemaju nikakvog smisla.

Clean Master

Aplikacije koje obećavaju čišćenje telefona da bi poboljšale performanse telefona su uglavnom bespotrebne. Tačno je da obrisane aplikacije ponekad za sobom ostave cached podatke, ali definitivno nije neophodno da skidate aplikaciju koja bi brisala te zaostatke.

Facebook

Kao što svi već dobro znamo Facebook je u problemu otkako je procurila informaciju o dijeljenju privatnih podataka korisnika, ali to nije razlog zašto treba da obrišete Facebook aplikaciju sa svog telefona. Ako je obrišete vaš telefon će raditi brže i poboljšaće performanse. Ova aplikacija je poznate po tome što je veliki potrošač memorije i ako vam nije baš neophodna bilo bi bolje da je obrišete.

Aplikacije koje su instalirane od strane proizvođača

Gotovo svi telefoni dolaze sa određenim brojem instaliranih aplikacija koje zauzimaju veliki dio memorije, a šanse da ćete ih zaista koristiti su veoma male.

Aplikacije za čuvanje baterije

Pa zar vam ne zvuči nelogično da aplikacije koje same po sebi troše bateriju, u stvari čuvaju bateriju? To je oksimoron i takve aplikacije vam zaista nisu potrebne i više koristi ćete od njih imati ukoliko ih deinstalirate.