Written by

5 aplikacija za online učenje – svega!

moj android| Views: 119

Da znanje nema granica još jednom je potvrdila i tehnologija. Već godinama postoji online učenje, a mi vam predstavljamo pet aplikacija koje će vam omogućiti da pohađate kurseve i naučite ono što ste oduvijek željeli, a niste za to imali priliku.

Coursera

Coursera

Aplikacija Coursera vas povezuje sa besplatnim online kursevima vodećih svjetskih Univerziteta među kojima su Stanford, Yale i Princeton. Pretražite katalog, pridružite se kursevima i gledajte časove najboljih svjetskih instruktora. Prođite kroz besplatan kurs iz kompjuterskog programiranja, preduzetništva, finansija, matematike, marketinga, muzike, nutricionizma, psihologije i tako dalje. U okviru ove aplikacije možete izabrati „On Demand course“ („Kurs na zahtjev“) koji vam omogućava da učite u skladu s vašim ritmom. Dostupni su kursevi na 12 svjetskih jezika uključujući engleski, kineski, španski, portugalski, francuski i ruski.

Duolingo

Duolingo

Uz pomoć aplikacije „Duolingo“ naučite španski, francuski, njemački, portugalski, italijanski, holandski, danski, švedski, engleski i irski jezik. Aplikacija je besplatna i beskrajno zabavna. Ukoliko pogrešno odgovorite na pitanje, izgubićete srca. Tu je i statistički pregled vašeg napretka u savladavanju stranog jezika.

Treehouse

Treehouse

Aplikacija Treehouse će vam omogućiti da postanete pravi tehnološki genije. Naučite web dizajn i kodne jezike Objective – C, Java, Swift, HTML, CSS, JavaScript, PHP, Ruby, Python i SQL. U tome će vam pomoći više od 1000 video snimaka koje su kreirali stručnjaci za web dizajn i kodiranje. Aplikacija se konstantno ažurira novostima iz web dizajna tako da ćete uvijek biti u prilici da naučite nove stvari. Svoje znanje možete provjeriti kvizovima i izazovima za kodiranje.

Udemy: Kursevi i tutorijali

Udemy

Udemy je aplikacija u kojoj ćete pronaći mnogo online kurseva i tutorijala iz svijeta programiranja, preduzetništva, fotografije, joge, marketinga, salse, ukrašavanja kolača, dizajna i još mnogo toga. Ukoliko ste trenutno zauzeti možete sačuvati svoj kurs i kasnije ga gledati offline dok se vozite autobusom. Predavanje možete prilagoditi svom ritmu tako što ćete izabrati „On Demand course“ („Kurs na zahtjev“) i slušati ga kada za to budete imali vremena.

Digital Marketing

Digital Marketing

Aplikacija Digital Marketing vam donosi kurseve koji su kombinacija dobro osmišljenih i konciznih video snimaka i interaktivnih kvizova. Ovdje ćete naučiti sve o strategiji digitalnog marketinga, SEO, najboljim praksama u kreiranju WEB stranica, efikasnom korištenju društvenih mreža, online oglašavanju, te mobilnom i E – mail marketingu.