Written by

5 činjenica o Facebook-u koje možda niste znali

m:ovo m:ono| Views: 173

Facebook je jedna od najpopularnijih društvenih mreža, a u posljednjih godinu dana mediji su o njoj pisali uglavnom negativne stvari. Ako zbog toga mislite da znate sve o Facebook-u onda se grdno varate. Mi vam otkrivamo pet stvari za koje sigurno niste čuli.

Osnivač Facebook-a je najmlađi milijarder u istoriji (do sada)

Bill Gates je postao milijarder u 42. godini život, a Jeff Bezos je imao 54. Mark Zuckerberg ih je nadmašio jer je on prvu milijard stekao sa 23 godine. Ovu titulu bi mu mogla odnijeti Kylie Jenner, zvijezdi rijaliti programa Keeping Up with Kardashian koja je osnovala svoj brend dekorativne kozmetike.

Nekoliko ličnosti je ukljulčeno u nastanak Facebook-a

Jedna od glavnh karakteristika ove duštvene mreže je ono Face u nazivu, a to se odnosi na Al Pacina, čiji je nadimak upravo Face. Postoji nekoliko drugih slavnih imena koji su bili upleteni u postanak Facebook-a među kojima su Sean Parker, Peter Thiel i mnogi drugi investitori.

Facebook više ne može moderirati svoju mrežu

Društvene mreže su na neki način žrtve sopstvenog uspjeha, toliko sadržaja se obajvi svakog minuta od strane velikog broja korisnika da je na neki način nemoguće u potpunosti kontrolisati sve što se tamo dešava. 

Facebook je dostupan na 101 jeziku

Korisnici su ovu mrežu mogli koristiti samo na engleskom jeziku punih 10 godina, a onda im je dozvoljeno da preuzmu Facebook na svom maternjem jeziku. On je trenutno dostupan na 101 jeziku i 60% korisnika ga koristi na svom jeziku.

Facebook je krivac za mnoge razvode

Vjerovatno će s evelika većina vas složiti da tehnlogija ne može biti kriva za raskid veze ili braka te da su za to krivi isključivo ljudi. Sviđalo vam se to ili ne mnogi parovi su u zahtjevima za razvod braka kao glavni razlog navodili upravo Facebook.