Written by

5 Instagram trikova koje morate znati

m:ovo m:ono| Views: 543

stori

Instagram stories otkako je pušten u promet je sigurno jedna od najpopularnijih funkcija na društvenim mrežama. Svi korisnici Instagrama se naprosto takmiče u tome čiji će stories biti interesantniji, bolje napravljeni. Ako ste jedna od tih osoba, kojima je važno kakav će im biti story, onda će vam dobro doći nekoliko veoma interesantnih trikova.

Kako napraviti tekst u duginim bojama

Ovo je mrvicu komplikovano, ali sigurno će se isplatiti pošto će vašoj priči dati veseliji izgled. Označite dio teksta koji želite obojiti, zatim jednim prstom prelazite preko slova, a drugim preko boja koje su ponuđene i vidjećete kako se slova mijenjaju.

Kako da napišete priču

Sigurno ste primijetili kako se kod nekih ljudi mijenja tekst, ali ne i fotografija, pa ispada kao da pišu priču. Ova opcija je nešto lakša. Samo formulišite priču koju želite, razbijte je na dijelove i to je to. Nema neke posebne opcije za ovo.

Kako napraviti dobru pozadinu

Promjena pozadine je takođe prilično jednostavna, sve što treba da uradite jeste da kliknete na olovku u gornjem desnom uglu i odaberete boju, nakon toga duže držite prst na fotografiji i zatim prilagođavajte nijansu.

Budite kreativni sa bumerangom

Ovo ste sigurno već isprobali, ali nemojte se plašiti da budete malo kreativniji. Koristite opciju naprijed i nazad kad je u pitanju bumerang snimak da biste ga učinili još upečatljivijim. Samo se pobrinite za to da zaustavite pokret tamo gdje želite.

Kako da utišate stories vaših prijatelja

Imate prijatelje koji jednostavno postavljaju previše priča za vaš ukus? To vrlo lako možete riješiti tako što ćete sakriti njegove objave. Sve što treba da uradite jeste da držite malo duže prst na profilnoj ikonici tog prijatelja kada uđete u stories meni i kliknite na mute.