Written by

5 načina za uštedu baterije vašeg iPhone-a

mobilni svijet, u žiži| Views: 229

Prazna baterija na telefonu, u najboljem slučaju, stvoriće paniku. Ugašen telefon, ipak, ostaviće vas bez omiljenog sadržaja za gledanje ili čitanje, ali i mogućnosti vođenja bilo kakvog razgovora putem poruka.

Novi iPhone bi trebalo da traje 24 sata bez dodatnog punjenja, uz umjereno korištenje tokom dana. Ovo uključuje gledanje video sadržaja, uspostavljanje poziva, reprodukciju muzike, ali i druge aktivne upotrebe koje utiču na kapacitet baterije. Međutim, često su aktivnosti samog sistema i automatska podešavnja odgovorna za praznu bateriju tokom dana.

Pitate se kako produžiti životni vijek baterije vašeg iPhone-a?

Jednostavno je. Samo obratite pažnju na pet stavki u podešavanjima telefona.

Provjerite koje aplikacije koriste najviše baterije

Za početak, povremeno provjerite koliko aplikacije koje svakodnevno koristite troše energije. U Podešavanjima pronađite Baterija, a potom će vam se prikazati informacije koje predstavljaju procenat baterije koji svaka aplikacija troši, što vam pomaže da odredite glavne krivce brzog gašenja telefona.

Smanjite osvijetljenost ekrana

Osim ako ne koristite telefon dok je svjetlost sunca izrazito jaka, nema razloga da ekran bude u potpunosti osvijetljen. Prevucite prstom od dna ekrana prema gore kako bi se prikazale prečice kontrolnog centra, a zatim izaberite najnižu tačku na kojoj još uvijek možete da vidite sve što radite na telefonu.

Isključite Wi-Fi ili uključite Airplane režim

Ukoliko ste van kuće ili posla, isključite WiFi uslugu na vašem telefonu kako ne biste stalno tražili signal i na taj način trošili bateriju. S druge strane, ako ste kod kuće, na poslu ili na nekom drugom mjestu gdje možete da obavljate pozive preko WiFi-a, isključite uslugu prenosa mobilnih podataka. Najviše energije ćete svakako uštedjeti biranjem režima Airplane (iz kontrolnog centra ili opcije Podešavanja).

Isključite Location za aplikacije

Idite na Podešavanja, zatim listajte dok ne pronađete karticu Privatnost. Nakon prethodnog koraka, u jednom trenutku, ponudiće vam se kartica Usluge lokacije. Pomoću ove opcije možete da izaberete koje aplikacije koriste praćenje zasnovano na lokaciji – što više ograničavate pristup funkciji Lokacija, manje energije će se potrošiti.

Koristite Low power režim

Kada vam telefon savjetuje da pređete na Mod slabog napajanja – poslušajte, u suprotnom ćete biti blizu 1% baterije za manje od pola sata. Ali, ako ne koristite telefon aktivno ili radite nešto prilično pasivno, kao što je čitanje ili pisanje mail-ova, možete proaktivno preći u navedeni režim kako biste uštedjeli energiju.