Written by

7 integracija između Windowsa i Androida koje bismo željeli da vidimo

mobilni svijet, u žiži| Views: 128

Početkom oktobra ove godine Microsoft je organizovao događaj u New York-u gdje se raspravljalo o nekoliko novih Surface proizvoda među kojima su laptop i nove slušalice. Ono što je privuklo pažnju svih posjetilaca definitivno je  Windows 10 aplikacija koja ima funkciju ogledala i pomoću koje možete prebaciti svoj android na računar.

To je navelo stručnu javnost da naprave listu integracija između Windows-a i Androida koje bi mnogi korisnici željeli probati.

Prihvatanje i odbijanje poziva

Jedna od sjajnih funkcija jeste što možete čitati i slati poruke sa računara, ali bi bilo još bolje kad bi mogli primati, odbijati i slati pozive na sti ovaj način i kada ne bi morali uzimati telefon za vrijeme rada za računarom.

Korištenje Androida kao automatskog drive-a za mrežu

Ako želite prebaciti neke dokumente sa računara na telefon postoji mnoštvo načina da to uradite. Možete ih sačuvati na Drive-u, a zatim skinuti na telefon, ali još bolja opcija bi bila kada biste imali opciju da automatski čuvate dokumente na telefon. Zar ne?

Copy/paste opcija među uređajima

Zamislite samo kako bi sjajno bilo da možete kopirati nešto na računaru i staviti paste na telefon ili obrnuto. Ovo je funkcija koja je svima zatrebala bar jednom u životu.

Korištenje telefona kao trackpad-a

Integracija pametnih telefona i računara nije novi koncept i veliki broj kompanija je već objavio razne načine na koje ovo može funkcionisati.  Upravo iz tog razloga mnogi smatraju da nije neophodno imati poseban telefon, poseban hardver ili softver da bi se Android uređaj koristio kao trackpad.

Tablet kao tabla za crtanje

Tabla za crtanje je jedan od ključnih alata za digitalne umjetnike svih vrsta, ali to je prilično skup uređaj posebno ako je riječ o onim profesionalnim i zato bi bilo sjajno kad bi se Android tablet mogao iskoristiti u ove svrhe.

Pristup programerskim alatima bez USB kabla

Ovo je integracija za koju mnogi kažu da nije teško izvodiva, ali bi olakšala rad mnogima koji se bave programiranjem .

Nešto kao DeX

Samsung DeX je uređaj na koji povežete vaš Galaxy uređaj i dobijete nesvakidašnje desktop iskustvo koje je bazirano na Androidu. Mnogi smatraju da bi ovo trebalo biti dostupno za sve uređaje, ne samo za Samsung.