acer pc mini

Written by

Acer napravio najmanji PC na svijetu

m:ovo m:ono| Views: 191

acer pc mini

Na ovogodišnjem CES-u Acer će predstaviti i i najslađi, maleni PC naziva Revo One RL85. Uz zanimljiv dizajn, Revo One donosi i poveliki prostor za čuvanje i dijeljenje multimedijalnog sadržaja.

Kada su njegove specifikacije u pitanju, zna se da će Revo One imati Intel Core i3 i Core i5 procesor, te mogućnost ugradnje i do tri diska kapaciteta 2 TB, koji se mogu konfigurisati u RAID 0, 1 ili 5. Ukupni prostor od 6 TB trebao bi biti i više nego dovoljan za većinu prosječnih korisnika.

Oni koji imaju potrebu za dodatnim prostorom, a isti mogu proširiti putem USB portova, kojih je ukupno četiri. Acer je portove ravnopravno podijelio, pa tako postoje po dva USB 2.0 i USB 3.0 porta. Dalje, tu je i podrška za Wi-Fi 802.11 ac, kako bi se podacima moglo pristupiti i preko mobilnih uređaja.

acer pc

Poleđina uređaja pored USB portova skriva i po jedan Gigabitni LAN port, mini DisplayPort, te HDMI port. Acer pri dizajniranju ovog uređaja nije zaboravio ni na čitač SD memorijskih kartica, koji je smješten sa gornje strane uređaja.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Acer će ovaj uređaj plasirati isključivo na evropskom tržištu. Revo One RL85 biće dostupan već krajem ovog mjeseca, i to po cijeni od 269 eura.