Airbus će znati šta ste sve radili u avionu

Written by

Airbus će znati šta ste sve radili u avionu

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 245

Kompanija Airbus testira novu tehnologiju koja bi trebalo da doprinese personalizovanijem iskustvu putovanja, na način da digitalno praćenje i analiziranje bude jednostavnije i lakše.

Ove aktivnosti bi trebalo da funkcionišu po principu tehnološke platforme koja bi trebalo da prati sve što se dešava kada su u pitanju kolica s obrocima, prostor za smještaj prtljaga i slično.

Platforma Connected Experience se trenutno testira u avionu-laboratoriji A350-900 Flight Lab u Hamburgu, u Njemačkoj, kroz, recimo, senzore koji su ugrađeni u sjedišta, u naslonjače za ruke. Ideja je da svako sjedište odašilje zeleni signal kada je bezbjednosni pojas zakopčan, odnosno crveni kad nije.

Takođe, ispred toaleta su postavljene kamere koje bilježe koliko se putnici zadržavaju dok čekaju na red, ali bi to ujedno moglo pomoći i u procjeni kad je nekome unutra potrebna pomoć. Na sličan način bi se pratilo i koji prostor za prtljag je slobodan u datom momentu.

Ova platforme za praćenje šta se dešava u avionu bi trebalo, navode iz Airbus-a, da poveže putnike i posadu s elementima kabine, uključujući sjedišta, prostor za prtljag i toalet.