dobro djelo djeciji kutak

Written by

Akcija Dobro djelo: osnovan dječiji kutak za igru u Doboju

prijateljstva| Views: 52

dobro djelo djeciji kutak

I februar se nastavlja u znaku akcije kompanije m:tel Dobro djelo, a ovog puta vam donosimo priču o dobrom djelu koje je razveselilo najmlađe stanovnike Doboja, jednog od gradova koji su bili najviše pogođeni majskim poplavama.

U Osnovnoj školi Dositej Obradović osnovan je dječiji kutak u kojem djeca mogu učiti, crtati i družiti se dok traje obnavljanje djelova škole koji su oštećeni tokom poplava. Projekt je sproveden u saradnji sa Evropskom unijom, a aktivnosti za djecu organizovane su tokom svakog radnog dana. Posebna pažnja je posvećena djeci sa posebnim potrebama, tako da su u sklopu svakodnevnih aktivnosti uključene vježbe za grafomotoriku i govorna jezička podrška. Dječiji kutak dnevno okuplja oko stotinu djece, a neki od njih su prvačići koji su tek zakoračili u svoj školski život.

Ovo je jedan od mnogobrojnih pristiglih primjera koji su postavljeni na interaktivnu mapu službenog sajta akcije dobrodjelo.com.

Poznajete nekoga ko svakodnevno čini dobra djela, ali nikada se ne hvali time? Ili ste možda upravo vi ta osoba? Svako djelo se računa, zato vas pozivamo da prijavite svoje dobro djelo i pomognete svojoj opštini da dobije igralište za djecu.

dobro djelo dana