Written by

Ako imate Nokia-u, sada imate Andorid Pie

mobilni svijet, u žiži| Views: 85

Kompanije HMD Global je najavila da je počela sa isporukom Android Pie ažuriranja na Nokia 1, posljednji model koji još nije dobio ovaj softver, a koji je kompatibilan sa pomenutom verzijom Android-a.

Time je Nokia kompletirala isporuku Android Pie na svim svojim uređajima. Nadogradnju na Pie je potvrdio Juho Sarvikas, CEO kompanije HMD, koji je najavio da će Nokia i dalje raditi na unapređenju svojih uređaja.

Nokia 1 je dio serije Andorid Go, a telefon je objavljen početkom 2018. godine. U pitanju je jedan od najjeftinijih modela i jedan je od dva Go telefona kompanije HMD koji koriste Android Oreo. Ovom odlukom, Nokia pokazuje posvećenostsvim svojim korisnicima, a ne samo onima koji se odluče za neki od njenih vodećim modela.

Nokia 3 je drugi model, koji je sa Android 9.0 Pie stigao početkom prošlog mjeseca, nedavno je predstavljen i Nokia 1 Plus, koji stiže uz Android Pie od starta.

Time HMD Global ne stavlja akcenat samo na hardver i specifikacije, već i na softver, pa Pie donosi novi sistem upravljanja baterijom, prečice na određene radnje u sklopu različitih aplikacija, nove bezbjednosne opcije…

Kompletiranje isporuke Android Pie softvera dolazi tačno pred nadolazeći Android Q, a jedan od prvih modela sa nadogradnjom te verzije bi mogao da bude telefon Nokia 8.1.