iPod Classic

Written by

Ako ste voljeli iPod, onda ćete voljeti i ovu aplikaciju

m:apps, preporučujemo| Views: 228

Jedinstven dizajn i čuveni krug na iPod uređajima zasigurno mnogi pamte, ali je sada tu aplikacija koja vraća sjećanja upravo na ovaj Apple-ov uređaj.

Elvin Hu, student dizajna na koledžu Cooper Union u New Yorku dosjetio se da kreira aplikaciju koja će podsjećati baš na iPod i imati klik-krug. Iako na aplikaciji radi tek od oktobra, prvu verziju je već predstavio. U testiranju je vidljivo kako aplikacija kompletan iPhone pretvara i iPod Classic sa svim mogućnostima koje nudi i originalan uređaj.

Testna faza aplikacije izazvala je veliku pažnju kod ljubitelja Apple uređaja, ali i kod “oca iPoda” Tony Fadella koji je na Twitter-u prokomentarisao kako je ovo lijep povratak.

Hu je otkrio kako je oduvijek bio ljubitelj Apple uređaja, te da ih je često znao i crtati u školi. Hoćemo li se ikada zabavljati s ovom aplikacijom, umnogome zavisi i od same kompanije koja se odlučiti želi li je objaviti na App Store-u. I sam autor priznaje kako Apple ima legitimnih razloga da ne prihvati aplikaciju, ali nikad se ne zna.

Aplikacija, takođe, uključuje staru Apple-ovu opciju Cover Flow, 3D grafički interfejs koje omogućuje pomjeranje i prelistavanje albuma i pjesama. Ako Apple blokira objavljivanje, što je vjerojatno, onda će ga Hu „moći objaviti kao projekt otvorenog koda“. Pretpostavlja se kako će aplikacija biti završena tokom decembra.