Written by

Alati koji će vam pomoći da snimate što bolje fotografije vašim telefonom

moj android| Views: 120

Iako su kamere na Android telefoni s godinama sve bolje i bolje to ne znači da ne možete dodatno poboljšati svoje fotografije, a za to postoji zaista mnoštvo alata koji vam mogu pomoći.

Google Camera

Ovo je aplikacija koja je sve bolja i bolja i svakim novim ažuriranjem dobija neke nove funkcije koje će oni što vole fotografisanje zaista znati cijeniti.  Sa ovom aplikacijom možete napraviti da vaše panoramske fotografije izgledaju zaista sjajno, a tu je i mnoštvo dodataka za video snimke od 360 stepeni.

Google Camera sa HDR +

Ovo je Google aplikacija koja je namijenjena telefonima koji nisu Google, posjeduje svoj HDR+ mod i pomoću nje možete napraviti zaista zadivlujuće fotografije čak i ako se ne razumijete nešto previše.

Camera Zoom FX

Klasik među aplikacijama koji je još uvijek jako popularan među korisnicima Androida. Omogućava mnoštvo raznovrsnih filtera, ima indikator stabilizacije koji će izoštriti fotografiju čak i ako niste telefon držali mirno dok ste snimali.  Jedna od interesantnijih opcija je Incognito mode za situacije kada želite fotografisati, ali da niko ne zna.

ProShot

Iako će vam biti potrebno malo vremena da je proučite i naučite koristiti, kada je savladate sigurno će vam postati omiljena ovog tipa. Ima sve manuelne kontrole za poboljšavanje fotografija, fokus, balans bijele boje kao i ISO i brzinu blende za svaku fotografiju koju snimite. Možda nije među najljepšima, ali među najfunkcionalnijima sigurno jeste. Podržava i 4K vido format.

Open Camera

Ako želite aplikaciju koja je na prvom mjestu jednostavna za upotrebu, onda vaš prvi izbor treba da bude Open Camera. Ima većinu funkcija kao i sve ostale aplikacije ovog tipa koje se plaćaju, ali je pošetni keran pristupačniji. Pomožu ove aplikacije izvući ćete najbolje iz svoje kamere.