Alcatel-1B-2020_mtel blog

Written by

Alcatel 1B – telefon za ljude u pokretu

mobilni svijet, u žiži| Views: 274

U svoju popularnu seriju 1, Alcatel je početkom 2020. godine uvrstio i model 1B. Idealan za ljude u pokretu, ovaj uređaj je sada dostupan i u ponudi kompanije m:tel.

Alcatel 1B (2020) dolazi sa Android Go operativnim sistemom. Ovakav operativni sistem koristi se u telefonima koji imaju nešto manje radne memorije i procesorske snage. Na ovaj način osigurano je da korisnici 1B modela postojeće performanse bolje iskorištavaju, aplikacije su optimizovane, a korisničko iskustvo potpuno.

Uređaj dolazi sa 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, koja se može proširiti memorijskim karticama. U pozadini se koristi Smart Manager koji stalno čisti memoriju i optimizuje potrebnu snagu. Alcatel 1B (2020) ima 5,5-inčni ekran s odnosnom stranica 18:9, pokreće ga Qualcomm QM215 čip uz četiri procesorska jezgra na 1,3 GHz, dok se za grafiku brine Adreno 308.

Na zadnjoj strani uređaja se nalazi kamera od 13 MP sa LED blicem. Istovremeno, s prednje strane je postavljena 5 MP kamera za savršene selfie fotografije. Baterija je kapaciteta 3000 mAh, a od ostalih karakteristika izdvajamo ugrađen FM radio, mogućnost povezivanja slušalica preko 3,5 mm ulaza te prekidač za Google Assistant putem kojeg se glasom mogu zatražiti različite informacije, bilo da ste kod kuće, u pokretu ili u automobilu.

Alcatel 1B (2020) je dostupan u dvije boje – Prime Black i Pine Green.

Potražite ga u ponudi kompanije m:tel

Model Alcatel 1B (2020) je dostupan u ponudi kompanije m:tel, a na vama je samo da odličan uređaj ukombinujete sa nekom od Pretplata + tarifa.