alcatel_alcatel1X_2019

Written by

Alcatel 1X – odličan uređaj uz pristupačnu cijenu

mobilni svijet, u žiži| Views: 435

Telefoni brenda Alcatel sinonim su za kvalitet, ali istovremeno i pristupačnost kada je u pitanju cijena. Jedan od najpovoljnjih telefona ovog proizvođača je Alcatel 1X, koji nosi isto ime kao prošlogodišnji model, ali je na tržište stigao sa brojnim poboljšanjima.

Uz zanimljiv dizajn koji ostavlja utisak modernog uređaja, Alcatel 1X je solidne strukture, veoma lagan, jednostavan za držanje i korišćenje. Najvećim dijelom je izrađen od plastike, a njegov izgled upotpunjava zanimljivo rješenje na poleđini, dok su ivice zakrivljene.

Ekran inače zauzima 83% prostora na prednjoj strani telefona uz sasvim zadovoljavajuću rezoluciju od 720 x 1440 HD+, a to sve je upakovanao na 5.5 inča koji garantuju odlično korisničko iskustvo. Kamera je gotovo identična kao na modelu iz 2018. godine, a tu je i dvostruko sočivo od 13MP i 2MP koja koristi softver ne bi li pravila snimke rezolucije do 16MP. Fotografije su, prema ocjeni pojedinih korisnika, zaista solidne.

Baterija ima kapacitet od 3.000 mAh što se u dosadašnjoj praksi pokazalo sasvim dovoljnim za telefon ove kategorije i uz klasično punjenje jednom tokom dana. Ovaj uređaj je dio kategorije telefona nižeg cjenovnog ranga, uz odličan odnos cijena-kvalitet.

Alcatel 1X, kao i drugi modele telefona ovog proizvođača, dostupan je u ponudi kompanije m:tel i možete ga upariti zajedno sa nekom od brojnih tarifa.