Written by

Alcatel 3C: Smartfon za svačiji ukus

preporučujemo| Views: 296

Alcatel 3C bio je jedan od smartfona koji su imali svoju premijeru na ovogodišnjem sajmu CES. Izdvaja ga to što je pri dizajnu praćen trend punog display-ja, a proizvođač Alcatela kompanija TCL odlučila je da sa ovim smartfonom ponudi jedan od najjeftinijh uređaja sa ekranom ove vrste koji se mogu pronaći na tržištu.

Alcatel 3C u potpunosti je kreiran od metala i sastoji se od prilično velikog HD+ display-ja od 6.0 inča koji okružuje okvir. Na gornjem prednjem dijelu okvira nalazi se ambijentalni svjetlosni senzor, LED flash kao i sekundarna kamera. Pozadinska kamera predstavlja primarnu kameru, a na zadnjem dijelu nalaze se i LED flash kao i senzor za otiske prstiju. Ono su postavljeni u vertikalnom formatu tako da se ’alcatel’ logotip nalazi ispod njih.

Dimenzije ovog smartfona su 161mm dužine x 76mm širine te 7.9mm debljine. Težak je 168 grama uključujući bateriju i dolazi u tri boje: plavoj, zlatnoj i crnoj.

Njegov 6.0-inčni display ima rezoluciju ekrana od 1440 x 720 piksela sa gustinom piksela od 268 PPI. Zakrivljeno 2.5 D staklo daje display-ju smartfona dodatnu debljinu. Osim toga, Alcatel 3C sadrži 16 miliona boja na display-ju, punu tehnologiju laminacije i multi-touch tehnologiju te IPS LCD kapacitivni touchsreen.

CPU koji napaja ovaj smartfon je Quad-core ARM-Cortex A7 sa 32-bitnom arhitekturom. Radi po brzini od 1.3GHz te koristi 28nm procesne tehnologije. Čipset koji čini centar hardware-a je MediaTek MT8321, a za multitasking ulogu zadužen je 1 GB LPDDR3 RAM-a.

Ima mogućnost internog skladištenja po kapacitetu od 16 GB koje se može proširiti na 128 GB uz pomoć microSD kartice. Operativni sistem je 7.0 Nougat. Ovaj smartfon možete nabaviti putem web shop-a kompanije m:tel.