Alcatel 5V - sinonim za eleganciju

Written by

Alcatel 5V – sinonim za eleganciju

mobilni svijet, u žiži| Views: 113

Ako govorimo o uređajima brenda Alcatel, znamo da ih krase sjajne performanse i pristupačne cijene, a kada govorimo o eleganciji – onda je njihov model 5V svakako sinonim za nju.

Cjenovna kategorija ovog smartfona, moglo bi se reći, nije u rangu sa njegovim karakteristikama. Ali, da ne bude zabune, s ovim telefonom ćete dobiti mnogo više nego što ste možda, na prvu, očekivali!

Krase ga 6,2-inčni FullView format ekrana, od Asahi Dragontrail stakla koje garantuje veću otpornost na mehaničke udare, kao i interesantan oblik te sjajna pozadina sa dvije kamere. Ako ćemo ga detaljnije predstaviti, a hoćemo, među ostale njegove performanse spadaju i one da je zadnja strana veoma glatka i sjajna, a na bokovima je zaobljena, pa sa odnosom stranica 19:9 ovaj telefon odlično leži u ruci.

Na poleđini je i skener za otisak prsta, kao jedan od zaštitnih sistema telefona. Tu su i 12MP i 2 MP kamere, postavljene vertiklano, zajedno sa blicem. Selfie kamera je od 8MP, što je sasvim dovoljno za odlične fotografije.

Taster za pokretanje uređaja je s desne strane, dok su u donjem dijelu smješteni microUSB ulaz, zvučnik i mikrofon. Važno je istaći i da uređaj podržava istovremeno korištenje dvije SIM kartice.

 Uređaj pokreće osmojezgarni MediaTek Helio P22 čipset, uz bateriju od 4000 mAh. Tu je 3GB RAM-a i 32GB interne memorije koja se može proširiti sa maksimalno 128GB. Operativni sistem je Android 8.1 Oreo, uz Joy1 korisnički interfejs.