Written by

Alcatel Avalon V – novi telefon sa novim partnerom

mobilni svijet, u žiži| Views: 257

Kompanija TCL Communications nedavno je predstavila novi uređaj – Alcatel Avalon V. Riječ je o pristupačnom telefonu dobrih performansi, koji se od ostalih uređaja ovog proizvodača razlikuje po tome što se prodajte putem sistema Verizon Wireless. Saradnja između TCL-a i Verizon-a važna je za obe kompanije, jer će Alcatel uređajima omogućiti veću vidljivost širom svijeta.

Avalon V je telefon namijenjen početnicima u korištenju pametnih telefona. Kompaktan je i tanak, što ga čini savršenim za one sa manjim rukama. Uređaj ima plastično kućište sa pozadinskim panelom koji lako prijanja uz ruku. Brojne komande, kao i kod ostalih uređaja, smještene su na rubovima telefona – taster za zaključavanje ekrana i prekidač jačine zvuka su na desnoj strani, priključak za slušalice je na vrhu, a microUSB ulaz je na dnu. Ležište za SIM/memorijsku karticu je na lijevoj strani. Jedna kamera i LED blic su jedini elementi koji prekidaju zadnju stranu izrađenu od antilopa.

Displej veličine 5.34 inča pruža zadovoljavajuće iskustvo i sadrži 960 piksela odozgo prema dole i 480 piksela sa jedne na drugu stranu. To mu daje odnos širine i visine 18: 9 uz rezoluciju FWVGA+. Ekran je prilično svijetao, a zaštićen je 2D Dragontrail staklom. 

Četvorojezgarni Snapdragon 425 Qualcomm čip pokreće telefon, a podržava ga 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Uz Android 8.1 Oreo operativni sistem, telefon podržava i microSD memorijske kartice kapaciteta do 32 GB. Glavna kamera je kvaliteta 5MP uz LED blic, a selfie kamera ima 2MP senzor sa dodatnim osvjetljenjem iz ekrana. Oba senzora mogu snimati 720p i 1080p video, a korisnički interfejs kamere je brz i jednostavan.

Alcatel Avalon V ima bateriju snage 2.450mAh, a proizvođač tvrdi da može pružiti puna 24 sata upotrebe. Sa Wi-Fi, Bluetooth 4.2 i GPS-om zaokružene su opcije povezivanja uz koje ćete dodatno uživati koristeći ovaj telefon.