Written by

Alcatel i ZTE pripremaju budžetske Android Pie telefone

iza ugla, mobilni svijet| Views: 147

Potreban vam je pouzdan i pristupačan telefon, cjenovno prihvatljiv za vaš budžet? Alcatel i ZTE onda imaju rješenje u obliku budžetskih Android Pie telefona.

Jedan od IT portala koji svakodnevno prati promjene na tržištu pametnih telefona, XDA Developers, nedavno je objavio da nas u kategoriji budžetskih pametnih telefona očekuju Alcatel 1S i ZTE Blade A5 2019.

Kada je riječ o Alcatel 1S telefonu, nemojte da vas zbunjuju modeli 1X i 1C koji su nedavno predstavljeni na sajmu CES 2019. Pod kodnim imenom Fareday, ovo je standardni pametni telefon s okvirima i bez, danas sve popularnijeg, “notch-a”. Prema nepotvrđenim informacija, ovaj uređaj trebalo bi da radi na platformi octa-core Spreadtrum SC9863A, uz pomoć GPU-a Imagination Tech PowerVR GE8322. Zanima li vas memorija? Ovaj telefon će navnodno imati 3GB RAM-a, uz odličan HD+ ekran rezolucije 720 x 1440.

Ovom uređaju svakako može parirati ZTE Blade A5 2019. Odlikuje ga gotovo identična rezolucija ekrana, isti sistemski čip i radna memorija kapaciteta 1GB.

Oba budžetska telefona trebalo bi da pokreće Android Pie operativni sistem. Iako nije poznato kada bi telefoni mogli biti predstavljeni, kao ni koliko će koštati, vrlo je izvjesno da će ove kompanije iskoristiti predstojeći MWC 2019 u Barseloni kako bi predstavile svoje nove proizvode.