Written by

Alcatel Idol 5S, vrhunski dizajn sa povoljnom cijenom

moj android| Views: 80

alcatel-idol-5s

Alcatel Idol 5S jedan od novijih modela smartfona ove kompanije idealan je za one kojima je važno da im telefon ima solidne karakteristike i vrhunski dizajn.

Kao njegov prethodnik i model 4S, i Idol 5S ima okvir od aluminijuma i 2,5D zakrivljene staklene prednje i zadnje površine zaštićene Dragontrailom – protiv manjih ogrebotina i blagih udaraca. Osim toga prednja strana ima još jednu zaštitu anti-finger coating. Na zadnjoj strani nalazi se čitač otiska prsta.

Sam ekran, TFT IPS, je od 5.2 inča i FullHD rezolucije, odnosno 1920×1080 piksela. Na prednjoj strani su i stereo zvučnici podržani pojačalom od 3,6 W.

Ovaj uređaj pokreće procesor Qualcomm Snapdragon 625, sa tri GB RAM-a i 32 GB interne memorije koja se uz pomoć Micro SD kartice može proširiti i do 512 GB.

Na zadnjoj strani, nalazi se glavna kamera od 12 megapiksela sa LED blicom, otvorom od f/2.0, te PDAF fokusom i EIS-om. Prednja kamera od osam 8 MP ima identičan otvor, a i prednja i zadnja kamera mogu snimati 1080-30 fps video.

Osim baterije od 2620 mAh, među karakteristikama su i dva mikrofona za smanjenje buke pri snimanju zvuka, LED indikator, 3,5 mm audio ulaz za slušalice. Od senzora ovaj model može se pohvaliti G-senzorom, senzorom blizine, senzorom svjetla, E-kompasom i žiroskopom.

Očekujemo da ovaj Alcatel model uskoro dođe i kod nas.