Written by

Alcatel na CES 2019. predstavio dva nova modela telefona

iza ugla, mobilni svijet| Views: 171

Na ovogodišnjem sajmu CES 2019, Francuska kompanija Alcatel predstavila je svoje nove modele telefona – Alcatel 1X i Alcatel 1C. Iako su napravljeni za različita tržišta, namijenjeni su korisnicima koji žele odličan telefon za koji ne treba izdvojiti mnogo novca.

Hardveri oba telefona napravljeni su s odgovarajućim performansama Alcatela, a imaće i neke vrhunske specifikacije za koje korisnici pametnih telefona obično treba da plate mnogo više.

Alcatel 1X: Odlična kamera

Ovaj uređaj unaprijeđen je sa IPS HD+ ekranom od 5.5 inča, 2 GB RAM i bržim MediaTek procesorom. Korisnici ovog telefona iz Alcatel linije uživaće uz 16 GB interne memorije, microSD podrškom, 3.5 mm audio priključkom, i novijim Bluetooth-om. Model dolazi s dvije zadnje kamere – 13MP glavnim objektivom i 2MP senzorom dubine. Objekitv za dubinsko očitavanje daje mogućnost snimanja portreta poboljšanih u realnom vremenu, a softver koji dolazi s telefonom omogućuje korisnicima da poprave zamućenje pozadine kako bi dobili bolji fokus.

Porastao je i kapacitet baterije Alcatela 1X s 2460 na odličnih 3000 mAh, uz zadržavanje microUSB priključka za punjenje, a kućište dolazi u dvije boje – crnoj i plavoj. Alcatel 1X imaće operativni sistem Android Oreo 8.1.19, a na određenim tržištima na zadnjoj će strani biti smješten senzor otiska prsta.

Alcatel 1C: Telefon za Android Go aplikacije 

1C dolazi sa 5-inčnim ekranom, a sudeći prema fotografijama uređaj se ne čini znatno debljim od modela 1X. Alcatel 1C dolazi s svim Google-ovim redizajniranim Go aplikacijama, uključujući Maps Go, YouTube Go, Gmail Go i druge. 

Zadnja kamera na Alcatelu 1C nudi 5 megapiksela, ima LED blic i podršku za HDR, a prednja selfie je od 2 megapiksela, ali takođe ima LED blic. Plavo, crno i pink kućište skriva bateriju od 2000 mAh koja se puni preko microUSB ulaza, a određenu grupu korisnika sigurno će obradovati i ugrađeni FM radio.

Američka publika ipak neće imati priliku da kupi 1C, jer je uređaj namijenjen tržištima Azije, Latinske Amerike, Bliskog Istoka, Afrike i Evrope.