Written by

Alcatel Windows 10 telefon uskoro u prodaji

m:ovo m:ono| Views: 67

aL3

Kao što je ranije i najavljeno iz kompanije Alcatel telefon sa Windows 10 Mobile operativnim sisitemom uskoro će se pojaviti u prodaji.
Model pod nazivom OneTouch Fierce XL Već je prošao Bluetooth sertifikaciju.

Alcatel je još u septembru potvrdio da radi na Windows 10 modelu u sklopu saradnje sa Microsoftom  i da će smatfon ugledati svjetlo dana do kraja godine. Francusko-kineska kompanija svoje obećanje po svemu sudeći će ispuniti, jer upravo ovih dana stiže Alcatel OneTouch Fierce XL sa novim Windows-om 10 .

Iako sve karakteristike uređaja još nisu poznate, na osnovu prourjelih informacija Alcatel OneTouch Fierce XL specifikacije uključivaće Qualcomov Snapdragon 210 procesor sa 4 jezgre brzine 1.1 GHz procesor, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije koja će se moći proširiti microSD karticom.

Kada je riječ o ekranu poznato je da će biti veličine 5.5 inča i imati rezoluciju od 720p. Glavna kamera od 8 MP dolazi sa autofokusom, dok će prednja imati rezoluciju od 2 MP. Tkzv. „polaroid“ kamera mod omogućavaće korisnicima da jednostavno koriste filtere i dodaju datume, lokaciju ili tekstualne tagove uz fotografiju. Baterija je kapaciteta 2500 mA, a kada je riječ o podršci osim one za LTE, telefon će imati podršku za Windows Hello, Volte i HDV (high definition video).

Za sada nije poznata cijena, ali s obrizom da se radi o uređaju niže srednje klase očekuje se da ona bude pristupačna. Navodi se da će uređaj u početku biti ponuđen operaterima moblilne telefonije, ali nije isključeno da naknadno bude i globalno dostupan.