Written by

Alcatelov telefon koji možete koristiti i ako je naopako okrenut

moj android| Views: 89

alcatel-onetouch-idol-3-lead

Ako malo bolje pogledate fotografiju, primijetićete da osoba na njoj drži telefon naopako dok telefonira. Ovo može izgledati smiješno, ali to je upravo ono što su ljudi iz Alcatela žele da vide na ulicama uskoro. O čemu se tačno radi?

Riječ je o novoj seriji Idol 3 smartfona “bez orijentacije”, koja korisnicima omogućava da se brzo jave kada ih neko poziva, bez potrebe da provjere da li su pravilno okrenuli uređaj. U čemu je trik? Telefon ima simetričnu konstrukciju, koja se se sastoji od zvučnika i mikrofona na oba kraja telefona. I da, moći ćete da koristite dva prednja zvučnika u stereo modu prilikom uživanja u zabavnim sadržajima.

alcatel-onetouch-idol-3-colors

Prema C.W. Parku, globalnom direktoru dizajna Alcatela, njegov tim je želio da donese drugačiju priču kroz uređaj koji će kasnije postati Idol 3. Oni su odlučili da se fokusiraju na jednu stvar – da riješe problem kada korisnici nespretno okrenu telefon naopako vadaći ga iz džepa ili torbe, posebno dok su im ruke zauzete dok, recimo, voze bicikl ili nose namirnice.

“Kada uzmem telefon iz džepa, šanse su pola-pola da ću ga okrenuti naopako. Ukoliko pravilo okrenete uređaja, onda ste imali sreće da možete odmah preuzeti poziv. Sa druge strane, ako je okrenut naopako, morate popraviti njegov položaj rukom, što je prilično slično žongliranju ukoliko vam je jedna ruka zauzeta, što izaziva određeni stepen rizika da vam telefon ispadne. Štaviše, ovo se često dešava”, zaključio je Park.