Written by

Alexa zamjenjuje Siri?

moj android| Views: 123

alexa_mshop_question_tile-0

Vještačka inteligencija i digitalni asistenti, koji rade na tehnologiji mašinskog učenja, apsolutni su hit na smarfonima i ove godine će se pooštriti trka oko toga ko će imati najbolje rješenje na svojim modelima. Većina kompanija nude neka od rješenja za svoje modele, a Apple koji je unio revoluciju sa Siri, očito želi da dalje napreduje i korisnicima omogući maksimalno iskustvo.

Amazonov digitalni pomoćnik stigao je na iOS, a po svemu sudeći Alexa je na dobrom putu da zamijeni Siri. Sada možete razgovarati sa Alexom kao službenom iOs aplikacijom, s obzirom da je protekle sedmice stigla direktno sa Amazona.

Digitalni asistent Alexa biće dobro poznat onima koji posjeduju popularni Echo uređaj za dom i koji funkcioniše glasovnim komandama. Zavisno o upitima, Alexa je u stanju da radi bolji posao od Siri, Apple-ovog sopstvenog digitalnog pomoćnika. U to se možete sami uvjeriti ukoliko ažurirate Amazon aplikaciju, dodirnete simbol mikrofona, odmah pored polja za pretragu i upitate Alexu šta god želite.

Huawei Mate 9 već koristi Amazon Alexa tehnologiju, dok su LG i ostali proizvođači smartfona implementirali Google Assistant-a. Nadolazeći Samsung S8 imaće sopstveni AI asistenta koji će se zvati Bixbi.