Written by

Amazon vraća korisnicima 70 miliona dolara

m:ovo m:ono| Views: 108

amazon

Igrice na telefonu uopšte nisu tako bezazlene kao što nam se čini i roditelji više nego ikad moraju da vode računa o tome šta njihova djeca rade kada uzmu mobilni telefon u ruke. Ukoliko to ne učine, onda bi se moglo desiti da klinci bez njihovog (i svog) znanja kupuju potrebne stvari za igrice. Da, to se zaista desilo, a glavni krivac je kompanija „Amazon“ koja je prošle godine proglašena krivom zbog ilegalnog naplaćivanja neovlašćenih kupovina u aplikaciji!

Sudija je proglasio kompaniju „Amazon“ krivom zato što nije obavještavala kupce da nakon besplatnog preuzimanja igrice mogu snositi troškove za aplikaciju. Naime, „Amazon“ je dopuštao djeci da igraju igrice i na taj način troše velike iznose novca za kupovinu „kovanica“, „zvjezdica“ i „žireva“. Isprva čak nisu ni tražili ni šifru za kreditne kartice. Čak i kasnije, kada je sistem ažuriran tako da je šifra bila potrebna, mališani su imali oko sat vremena da kupuju bez roditeljskog znanja.

amazon2

U periodu od novembra 2011. do maja 2016. ilegalno je skinuto više od 70 miliona dolara sa kreditnih kartica! Kompanija „Amazon“ je prvo predlagala da ta sredstva refundira u obliku čestitki, ali je okružni sudija to odbio i odlučio da se svim oštećenim korisnicima vrati novac na njihove debitne ili kreditne kartice, ili putem čekova. Refundiranje bi trebalo uskoro da počne, a vi svakako povedite računa o tome šta vaše dijete radi na Internetu.