Written by

Android 7.0 Nougat: Stvoren za vas

moj android| Views: 123

55f15d55e331126488cebbc8b451bd4a

Posljednja verzija Android operativnog sistema, Nougat, dolazi i na drugu seriju telefona. Čast da među prvima lansiraju telefon sa ovom platformom imao je Huawei Honor 6X, a sada stiže na Motorolu i Asus.

Od kako je predstavljen Nougat, u Google-u svake sedmice rade dodatna testiranja i eventualne ispravke tog operativnog sistema koji je dostupan za telefone, tablete i Android TV uređaje. Sada možete koristiti sve nove  mogućnosti i gotovo sigurno, bez greške, obavljati sve radnje na svom uređaju.

Motorola je među prvim uređajima koja je dobila sistemsku nadogradnju, što je standard tog proizvođača podiglo za letvicu više, jer će osim prihvatljive cijene, modeli G4 i G4 Plus imati i najnoviji operativni sistem.

Drugi u nizu koji se može pohvaliti Nougat-om je Asus i njegov model ZenFone 3 Deluxe. Njemu će nadogradnja dodatno učvrstiti poziciju na tronu uređaja koji imaju spoj odlične kamere i baterije. Iz Asus-a poručuju korisnicima da provjere podešavanja za nadogradnju, jer je moguće da se neće sama pokazati, pa će morati ručno odraditi update.

Ako niste pretjerano nestrpljivi, sačekajte još malo da se svi nedostaci nove verzije Nougat operativnog sistema dovedu u red i uživate u korišćenju svog Android ljubimca.