Written by

Android Auto – slavni operativni sistem i u vašem automobilu

moj android| Views: 182

Android Auto 01

Sve je više proizvođača automobila koji u svoje modele uvode Android Auto, a ukoliko ne znate o čemu je se radi, riječ je o sistemu koji vlasnicima pametnih telefona omogućava integraciju sa multimedijalnim uređajem u vozilu.

Očekivano, svaki sistem počiva na aplikacijama mobilnog telefona na koje se korisnici najčešće oslanjaju. Android Auto obezbjeđuje Google Maps, Google Now kao i mogućnost korišćenja govorne funkcije. Osim toga korisnicima je dostupna i komunikacija putem aplikacija kao što su WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify, kao i dodatni internet audio plejeri.

Android Auto 02

U suštini, Android nije integralni dio automobila već će se pokreće na smartfonu, a na ekranu kontrolne table automobila prikazuje se prilagođena verzija Android interfejsa.

Pomoću ovog interfejsa direktno sa kontrolne table automobila, pristupate funkcijama navigacije, komunikacije i reprodukcije muzike sa priključenog smartfona. Najveći dio interakcije odvija se pomoću glasovnih naredbi, pa jednostavnim dodirom ekrana pozivate Google Voice servis, te glasovnim naredbama šaljete SMS poruke, pozivate kontakte iz imenika, koristite navigaciju preko Google Maps i još mnogo toga.

Android Auto podržava čak 40 svjetskih proizvođača automobila, a kompletnu listu podržanih aplikacija možete pronaći na Android.com/auto.