Written by

Android Go aplikacije imaju novo ažuriranje

moj android| Views: 380

Google Go aplikacije koje su kreirane za Go uređaje sa najviše 1GB RAM-a čija odlika je da budu povoljni, a da korisnici imaju sve što im je neophodno su doživjele veliko ažuriranje. Za početak YouTube Go sada dozvoljava korisnicima da pregledavaju video zapise koje su skinuli i to u galeriji telefona.

To znači da klipovima možete pristupati putem galerije bez otvaranja same aplikacije.

Pored YouTube aplikacije, nove funkcije imaju i Google Go i Google Maps jer je Mountain View kompanija dodala glasovne komande što uveliko olakšava korištenje ovih aplikacija. Ova aplikacija podržava ček 50 svjetskih jezika i možete je koristiti dok vozite, ali i dok hodate. Da biste je koristili morate skinuti navigaciju.

Ono što je sigurno mana jeste da nema opcije offline korištenja ovih aplikacija što može biti problem ukoliko vam je navigacija neophodna, a nemate pristup internetu. S druge strane, podatke možete čuvati na microSD kartici. Google Go sada ima mogućnost čitanja stranica na glas, naglašavajući svaku riječ u procesu. Ova opcija će biti dostupna na 28 jezika i to narednih nekoliko sedmica.