Android launcher – ovo su najbolji

Android je jedan od najprilagodljivijih OS-a sa obzirom na sva različita ograničenja nametnuta njegovom kolegi iOS-u. Da biste začinili početni ekran, ne trebate mijenjati Android uređaj.

Ako ste zabrinuti zbog unaprijed instaliranog izgleda početnog ekranog i želite promijeniti njegov izgled, sve što trebate je da preuzmete jedan od najboljih pokretača Androida.

Pokretači Android pružaju jednostavan način da na brzinu promijenite izgled Android pametnih telefona – izbjegavajući sve tehničke stvari. Ako ste upravo kupili novi uređaj i želite dodati više estetike ili vam je dosadan vaš početni ekran, možete odabrati jedan od ovih pokretača Androida. Čak i ako imate jedan od najboljih Android telefona , uvijek postoji šansa da se stvari pojačaju bez puno troškova.

Za nove vlasnike pametnih telefona svakako pogledajte ovaj popis najboljih Android aplikacija, koji uključuje aplikacije u raznim kategorijama, od društvenih mreža, muzike, zabave do aplikacija za podcasting.

Nova Launcher

Nova je već duže vrijeme sinonim za najbolje pokretače Androida. Poprilično je prilagodljiv, omogućujući vam da mijenjate različite stvari od stila ikone aplikacije, veličine ikone, ladice aplikacije i još mnogo toga. Dodajte podršku za pakete ikona i tema i otvara se cijeli novi svijet mogućnosti prilagađavanja. Nova je lagan i brz, uprkos širokom spektru mogućnosti.

Premium verzija pruža vam još više načina za prilagođavanje pokretača željenom izgledu i stilu. To je takođe jedan od najpodržanijih pokretača Androida, s novim verzijama koje izlaze brzo. Takođe, možete izraditi sigurnosnu kopiju svojih postavki za jednostavno vraćanje kada prebacite telefon ili resetujete Android uređaj.

Lawnchair 2

 

Ako volite minimalne Android pokretače, trebali biste se odlučiti za Lawnchair 2. Korisničko sučelje je čisto i elegantno slično kao Googleov Pixel. Lawnchair 2 ima podršku za paket ikona, koja vam omogućuje upotrebu drugih prilagođenih paketa ikona po vašem izboru.

Takođe podržava prilagodljive ikone, podesive veličine ikona i, što je najvažnije, jednostavan je pokretač Androida za prilagođavanje. Lawnchair 2 potpuno je besplatan i predstavlja pristupnu aplikaciju ako tražite korisničko sučelje nalik Pixelu, ali sa opcijama prilagođavanja za početni zaslon.

Niagara Launcher

Niagara je novi pokretač, ali njegov novi pristup natjerao ga je da se popne u redove i postane jedan od najboljih. Niagara ima moderno minimalno korisničko sučelje, elegantne animacije i veoma je čist. Birate omiljene aplikacije koje će se nalaziti na početnom zaslonu i dolazite do bilo koje druge skrivene aplikacije dodirivanjem uspravnog navigacijskog izbornika po abecednom redu. Obavještenja o vašim omiljenim aplikacijama integrisane su u pokretač što vam omogućuje da odgovorite bez otvaranja aplikacije.

Niagara je prilagodljiva, ali vaše su mogućnosti ograničene s obzirom na njenu minimalističku prirodu. Podržava widgete, ugrađene notifikacije, i nekoliko opcija za prilagođavanje izgleda. Većina dodataka poput widgeta za kalendar i vremensku prognozu, naprednih opcija prilagođavanja, dobija se u plaćenoj verziji.

AIO Launcher

AIO Launcher radi stvari drugačije od tipičnih pokretača Androida. Ono što je najvažnije, umjesto standardnog početnog zaslona, ​​na jednom je zaslonu meni sa informacijama. Uključuje nekoliko kategorija koje pokrivaju sve, od vaših čestih aplikacija, notifikacija, sata, poštanskog sandučića, upravljačke ploče i ostalih korisnih informacija. Sve vaše aplikacije udaljene su samo jednim pokretom – možete ih povući naprijed ili nazad.

Dodirnete dugme za pokretanje aplikacije. Na vrhu popisa nalazi se dio o informacijama sistema. U donjem lijevom uglu nalazi se dugme za pretraživanje pomoću kojeg možete pretraživati ​​druge aplikacije, kontakte, pa čak i informacije na internetu. Držanjem tipke za pretraživanje otvaraju se postavke, a prevlačenjem otvara se meni za brzo pokretanje. Premium verzija otključava podršku za Android widget, teme i UI tuner, pakete ikona, prilagođenu veličinu fonta.

Microsoft Launcher

Ovaj je pokretač uglavnom fokusiran na produktivnost što ga čini zajedničkim stanovnikom na popisu najboljih Android pokretača. Pređete prstom ulijevo i pronaći ćete pametnu karticu koja se sastoji od nekoliko odjeljaka, uključujući zadatke, stikere, kalendar, često korištene aplikacije, korištenje vremena ekrana i nedavne aktivnosti.

Pametna kartica može biti zgodan način da pratite svoje najnovije zadatke ako se bavite Microsoftovim ekosistemom. Takođe možete izmijeniti dodavanje ili uklanjanje widgeta. Prilagođavanje je takođe dostupno na pokretaču, sa opcijama vašeg početnog zaslona, ladice aplikacija, oblika ikona, vidljivosti statusne trake.

Smart Launcher

Smart Launcher nudi razvrstanu mapu aplikacija koja kategorizuje sve vaše aplikacije u šest glavnih kategorija, komunikaciju, internet, igre, medije, uslužne programe i postavke. Ova kategorizacija, plus dostupna tipka za pretraživanje nalazi se na vrhu svakog odjeljka i olakšava traženje aplikacija.

Takođe ima takozvanu pametnu traku za pretraživanje na dnu početnog zaslona koja nudi sve na jednom mjestu za pretraživanje vaših kontakata, aplikacija, weba, pa čak i aplikacija Google Play. Smart Launcher nudi nekoliko mogućnosti prilagođvanja od stilova fontova, tema, izgleda ikona, boja i još mnogo toga.

Premium verzija uključuje mogućnost prilagođavanja kategorija aplikacija, više widgeta početne stranice, prilagođeno sortiranje ikona.

Poco Launcher

Poco Launcher iz Xiaomija uključuje malo prilagodljiv početni zaslon. Pokretač uspijeva zahvaljujući svom poznatom korisničkom sučelju bez napora. Sastoji se od ladice aplikacija koje lako možete pronaći prevlačenjem kroz različite kategorije. Poco Launcher omogućuje vam prilagođavanje pozadine, transparentnosti aplikacije, veličine ikone, ladice aplikacija i upravljanja kategorijama aplikacija.

Podržava pakete ikona, tako da možete koristiti prilagođene ikone ako su vam draže od Xiaomijevih. Poco Launcher je besplatan za preuzimanje i bez oglasa.

BIG Launcher

BIG Launcher je jednostavan android pokretač za starije osobe. Ikone su velike i imaju prepoznatljive boje koje osiguravaju lakše razlikovanje aplikacija koje se nalaze na početnom zaslonu u obliku mreže. Takođe daje prioritet osnovnim aplikacijama za starije osobe, uključujući aplikaciju za biranje brojeva, poruke, galeriju, kameru i SOS tipku.

Veoma kontrastni početni zaslon takođe je idealan za korisnike koji imaju problema s vidom. BIG Launcher nudi mnogo mogućnosti prilagođavanja, uključujući veličinu teksta, prikaz na cijelom zaslonu, navigacijsku traku, veličinu sigurnih granica i druge.

Launcher iOS 14

Ako želite da vaš Android oponaša korisničko sučelje iOS-a 14, ovaj će vam pokretač pomoći. Pokretač iOS 14 ima iOS-14 dizajn od zaključanog zaslona do kontrolnog centra, animacije, pozadina i widgeta. Možete sakriti aplikacije i prilagoditi nekoliko aspekata izgleda, slično onome što je donekle dostupno na OS 14.