Written by

Android Q – prva beta verzija spremna za testiranje i download

mobilni svijet, u žiži| Views: 125

Beta verzija novog operativnog sistema Android Q dostupna je za developere, ali i za sve one koji žele da isprobaju njegove mogućnosti. Možete ga instalirati već sada, ali budite oprezni – to je prva verzija, pa su i problemi u radu mogući.

Google je odlučio da ponudi Android Q i ostalim korisnicima, dok je još u fazi razvoja. Jedini uslov je da poseduju neki od Pixel telefona – Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, ili Pixel XL, kao i opciju za registraciju Beta programa.

Kada je riječ o dodatnim mogućnostima i izmjenama koje nam donosi Android Q, najviše pažnje je posvećeno privatnosti, novim kontrolama pristupa, boljoj podršci za preklopne displeje i poboljšanom dijeljenju fajlova.

Među dugo najavljivanim opcijama novog operativnog sistema je i „dark mode“, ali i mogućnost da isključite korištenje lokacije kada određena aplikacija nije u upotrebi. Android Q podržava i novi AV1 video format i komunikaciju niske latencije sa MIDI muzičkim uređajima, a već je dostupan za preuzimanje putem ovog linka.

Kako instalirati Android Q beta?

Sve što treba da uradite jeste da se prijavite za Android beta program, a sve ostalo biće obavljeno automatski. Registracija na zvaničnoj beta stranici za Android prilično je jednostavna, pa vam samo preostaje da se prepustite ažuriranjima!