Antismart telefon

Written by

Antismart telefon

kako? lako!| Views: 273

Pametni telefoni odavno više nisu samo potreba, već su postali i način zabave u slobodno vrijeme. Ako mislite da vam vaš telefon oduzima previše vremena, onda kompanija „Monohm“ ima pravu stvar za vas. Antismart telefon Runcible je dizajniran poput oblutka i možete ga nositi u džepu, a pošto je tih velike su šanse da ćete na njega i zaboraviti. Bar nakratko, dok pijete kafu s prijateljima. Ono što je najbolje jeste da vam neće zauzimati mnogo prostora jer za razliku od sve većih pametnih telefona, Runcible vam može stati na dlan.

Antismart telefon

No, nije samo neobični dizajn ono što ovaj simpatični telefon čini drugačijim od ostalih. Osim osnovne funkcije telefona, Runcible je i sat i kompas. Upravo ta dva predmeta su i inspirisali ljude u kompaniji „Monohm“ da kreiraju ovaj telefon. No, umjesto da vas do željenog odredišta vodi najkraćim putem, Runciblov kompas će vam ponuditi i opcije vožnje kroz najljepše pejzaže i po najzanimljivijim cestama.

Antismart telefon2

Osim po obliku, Runcible se od pametnih telefona razlikuje i po tome što je izuzetno tih i neće vas ometati na sastancima. Kada vas neko zove nećete čuti zvono već ćete morati da provjeravate ekran za obavještenja o propuštenim pozivima i nepročitanim porukama. Vi ćete odrediti 12 kontakata čije ćete pozive moći odmah primiti dok će svi ostali biti preusmjereni na glasovnu poštu. Pored toga, za telefoniranje će vam trebati kompatibilne slušalice pošto ovaj antismart telefon nema zvučnik.

Antismart telefon3

Runcible vam omogućava da surfate Internetom preko Firefoxa, ali i dalje se ne oglašava kada dobijete poruke ili komentare na društvenim mrežama. Svaka društvena mreža je označena balončićima određene boje – tako je, na primjer Facebook plav, a Instagram smeđ. Kada vam neko pošalje poruku ili komentariše statuse i fotografije na Facebooku, plavi balončići će se uvećavati.

Uz sve ovo, Runcible dolazi sa kamerom pa ćete moći i da fotografišete. Pazite samo da ga ne izgubite negdje u prirodi jer ćete ga teško pronaći ako vam padne među kamenčiće.