Written by

Antonio Banderas kao Pablo Pikaso u novoj sezoni „Genija“

m:tel IPTV| Views: 296

ng

Izvor: FOX Networks Group

Dok National Geographic očekuje ovogodišnju dodjelu nagrada Emi sa deset nominacija za prvu sezonu „Genija”, glumac Antonio Banderas („Evita”, „Maska Zoroa”, „Marijači”), nominovan za Zlatni globus i nagradu Emi, dobio je ulogu Pabla Pikasa u drugoj sezoni koja će opisivati život i rad španskog slikara, jednog od najuticajnijih i najpriznatijih umjetnika 20. vijeka. Za novu sezonu u produkciji kompanije Fox 21 Television Studios ponovo će izvršnu produkciju raditi Brajan Grejzer i Ron Hauard sa svojom kompanijom Imagine Entertainment, uz saradnju sa Madison Wells Media i OddLot Entertainment, kao i EUE/Sokolow. Premijera se očekuje tokom 2018. godine.

Prva sezona „Genija” u kojoj je u glavnu ulogu igrao Džefri Raš (“Kraljev govor”, “Pirati s Kariba”), tumačeći lik Alberta Ajnštajna, ima deset nominacija za nagradu Emi, između ostalog u kategorijama za najbolju seriju, za najbolju glavnu mušku ulogu i za najbolju režiju. Serija je oborila rekord gledanosti premijerne epizode, sa preko 45 miliona gledalaca širom svijeta.

Umjetnička karijera Pabla Pikasa trajala je više od 80 godina, od 91 koliko je živio. Veći dio bio je vezan za njegov drugi dom u Francuskoj. Kao i čoviek koji je bio tema prve sezone serije „Genije”, Albert Ajnštajn, Pikaso je zamišljao i interpretirao svijet na potpuno nove i neuobičajene načine, a uz to je neprestano mijnjao naše viđenje umjetnosti i kreativnosti. Ovaj plodni umjetnik stvorio je više od 50.000 radova, a među najzapaženijima je „Stari gitarista” iz njegovog „plavog perioda”, sada izložen u Institutu za umjetnost u Čikagu; „Gernika” inspirisana nacističkim bombardovanjem istoimenog španskog gradića, sada izložena u muzeju Reina Sofija u Madridu; „Gospođice iz Avinjona”, inspirisana njegovom ljubavnicom i muzom Fernande Olivije, sada izložena u Muzeju moderne umjetnosti u Njujorku.

Njegova strastvena priroda i neobuzdana kreativnost bili su u neraskidivoj vezi s njegovim privatnim životom, punim burnih brakova, brojnih ljubavnih afera i neprestanim promjenama političkih i ličnih naklonosti. Veći dio života proveo je u uzburkanom Parizu prve polovine dvadesetog vijeka, gdje su mu se putevi ukrštali s brojnim znamenitim piscima i umjetnicima, među kojima su Ernest Hemingvej, Koko Šanel, Anri Matis, Mark Šagal, Gertruda Stajn, Žorž Brak i Žan Kokto. Pikaso se neprestano mijenjao, uvijek se trudio da bude inovativan i da pomjera granice umjetničkog izraza.

Očekuje se da će snimanje početi ove godine, a premijera će biti 2018. na National Geographic kanalima u 171 državi i na 45 jezika.

Kanal National Geographic dostupan vam je na poziciji 401 u osnovnom Open IPTV paketu.

Za dodatne informacije o Open ponudi posjetite stranice open.mtel.ba.