Written by

Aplikacija – AppLock

moj android| Views: 80

aplikacija

Pametni telefoni danas, bilo da rade na operativnom sistemu iOS, Android ili Windows, posjeduju veliku količinu podataka, kao što su fotografije, video zapisi, poruke… Zbog toga postoji i sve veća potreba za zaštitom privatnosti tih podataka.

“AppLock” je aplikacija koja zauzima malo manje od 6 MB prostora u telefonu, a korisnicima omogućava da zaključaju skoro svaku aplikaciju na telefonu i da svaka ima svoju posebnu šifru.

Aplikacija funkcioniše na jednostavan način. Kada je korisnici instaliraju, imaju priliku da odaberu koje aplikacije na svom telefonu žele da zaštite lozinkom. Potrebno je da se unese lozinka u obliku brojeva ili linearnog sistema spajanja brojeva.

Svaki naredni put kada korisnik želi da se ostvari pristup aplikaciji koju je zaštito neophodno je da unese tu lozinku, što otklanja mogućnost da će bilo ko moći da pristupi podacima, čak i kada je telefon otključan.

Najbolja stvar u vezi sa aplikacijom je ta što može da bude sakrivena, pa niko neće znati da je instalirana – ali će vidjeti da mora da unese šifru ukoliko želi da pristupi nekoj od zaštićenih aplikacija na telefonu.