Written by

Aplikacija Assistant Go postala dostupna za Android GO uređaje

moj android| Views: 370

android-assistent-go

Google je izbacio svoju aplikaciju Assistant Go na Play Store. Ovo je najnovija u rastućoj liniji aplikacija koje su prilagođene resursima kojima korisnici raspolažu, jer je veoma lagana, a dizajnirana je za Android Go platformu.

Kao i standardni Assistent, Assistant Go vam omogućava da koristite svoj glas kako biste došli do informacija o vremenu, slali tekstualne poruke, uputili pozive ili čak tražili povratne informacije od Google-a. Budući da je aplikacija dizajnirana da zauzme manje memorije i podataka, Assistant Go ne uključuje podsjetnike, kontrole za pametne kućne uređaje, Actions na Google-u ili Device Actions. Aplikacija vjerovatno neće podržavati niti “OK Google” ili “Hey Google” aktivaciju, bar ne uskoro.

Assistant Go se tako pridružuje aplikacijama kao što su Files Go, Gboard Go, Google Go i YouTube Go, koje su već dizajnirane za Android Go. Predstavljen tokom događaja Google I/O 2017, Android Go je lagana verzija sistema Android Oreo, koji je dizajniran da glatko radi na slabijem hardveru. Operativni sistem zauzima manje od polovine prostora za skladištenje od Android Nougat verzije, dajući uređajima više prostora za “disanje”, kako bi mogli čuvati više medija i aplikacija.

Assistant Go možete da preuzmete ovdje, ukoliko je Android Go na vašem uređaju.