Written by

Aplikacija: Google Kamera

moj android| Views: 83

Google Camera

Danas su korisnicima pametnih telefona dostupne različite funkcije skoro profesionalnog fotografisanja. Fotografišemo skoro svaki momenat kojeg želimo da podijelimo na nekoj od društvenih mreža. Za to nam je najviše potrebna jednostavnost koju nudi sve veći broj aplikacija za fotografisanje.

Pretpostavljamo da dosta vas zna za Google Kamera aplikaciju, međutim sigurni smo da ima i onih koji nikada nisu čuli za nju ili bar ne znaju sve njene funkcije.

Google Kamera ima minimalističan dizajn ali to ne smije da zavara jer je opremljena sa veoma korisnim funkcijama. Izdvojićemo za početak funkciju “zamućena pozadina” (eng. lens blur). Radi se o modu koji vam omogućava da načinite fotografije koje će se naknadnim procesuiranjem preraditi tako da izgleda kao da su urađene sa DLSR fotoaparatom. Kako se to postiže? Dok fotografišete sve što je potrebno blago nagnite telefon na gore kako bi se ono što fotografišete izdvojilo od pozadine. Google Kamera praktično načini nekoliko fotografija gdje kasnije u toku procesuiranja zamuti pozadinu, a izoštri ono što je u prvom planu.

Još jedna interesantna funkcija jeste “fotosfera” (eng. photo sphere). To je mod koji vam omogućava da načinite fotografije od 360 stepeni. Dakle sve što se nalazi oko vas možete da zabilježite i kasnije pregledate u 3D okruženju. Takve fotografije možete direktno dijeliti na Google+ društvenoj mreži kako bi svi vaši prijatelji mogli da pregledaju ono što vas okružuje.

Aplikaciju Google Kamera možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili klikom ovdje.