Written by

Aplikacija: “Kalkulacije” za Windows Phone

m:ovo m:ono| Views: 112

Screenshot_5

Ukoliko ste vlasnik nekog pametnog uređaja, koji radi na sistemu Windows Phone, vjerovatno ste se susretali sa predrasudama da Windows Store ne nudi dovoljno aplikacija za ovaj operativni sistem. Istina je posve drugačija, što svi oni koji posjeduju ovakav uređaj dobro znaju.

Štaviše, ovoga puta vam predstavljamo jednu sjajnu domaću aplikaciju za Windows Phone 8.1 jednostavnog i indikativnog naziva “Kalkulacije”, koja pomaže da se na osnovu neto iznosa plate ili ostalih vidova u BiH, dobiju iznosi svih doprinosa i poreza.

Pored toga, ova aplikacija nudi i opciju konvertor valuta na osnovu kursne liste preuzete od Centralne banke BiH i omogućava izračunavanje ukupnih putnih troškova.

U nastavku pročitajte šta sve možete izračunati pomoću ove aplikacije.

Screenshot_6

Preračun sa neto na bruto za sve vrste isplata

Ova opcija vam omogućava da na osnovu neto iznosa izračunate, recimo, tačan bruto iznos vaše plate. Takođe, ovaj kalkulator funkcioniše i za sve ostale vrsta isplata. Tako ćete u ovoj sekciji pronaći obračun plate, ugovora o djelu, privremeni povremeni poslovi, zakup fizičkim licima, kao i obračuna naknada za članova upravog odbora.

Pregled poreza i doprinosa

Ukoliko niste znali kakve sve vrste poreza i doprinosa postoje u BiH, aplikacija “Kalkulacije” je tu da vam pomogne, a takođe možete promijeniti i prilagoditi postavke za sve parametre za obračun poreza i doprinosa.

Screenshot_3

Konvertor valuta

“Kalkulacije” u sebi imaju integrisan i kalkulator valuta, koji će vam sigurno biti od pomoći kada god se zapitate, recimo, kakav je trenutni odnos konveribilne marke i evra. Inače, kalkulator valuta koristi podatke sa kursne lista Centralne banke BiH.

Screenshot_4

Proračun putnih troškova

Za kraj, možete precizno izračunati i vaše putne troškove, ukoliko pravilno popunite potrebna polja kao što su udaljenost, troškovi putarine, te potrebnu količinu goriva, kao njegovu cijenu.

Takođe, aplikacija podržava latinično i ćirilično pismo, a autor “Kalkulacija” je Logosoft, jedna od vodećih informatičkih kompanija u BiH.

Aplikaciju kalkulacije možete pronaći na ovom linku, a kada je instalirate, preporučujemo vam da prvo svratite u “Podešavanja”, te je prilagodite mjestu gdje živite i radite.