Aplikacija Keeper

Written by

Aplikacija Keeper- više nećete gubiti svoje kontakte

moj android| Views: 80

Aplikacija Keeper

Svako se do sada bar jednom susreo sa onom nepoželjnom situacijom kada mijenja telefon, pa izgubi pola kontakata koje je imao na svom starom uređaju. Isto tako, često se javi problem kako uopšte i da prebacimo kontakte na novi telefon. Kompanija Lumira odlučila je da ubuduće riješi takve muke i razvila aplikaciju Keeper koja omogućava da svi kontakti budu sačuvani u klaudu.

Da biste koristili ovu aplikaciju potrebno je da se ulogujete sa gmail nalogom, nakon toga susrešćete se sa komandama eksportovanja ili importovanja kontakata sa vašeg smartfona. Svaki od kontakata pojedinačno možete da izmijenite (izmjena broja, brisanje i dodavanje polja ili informacija) i to direktno u oblaku, gdje se nove izmjene automatski čuvaju. Takođe, postoji mogućnost dijeljenja kontakata među korisnicima bez obzira na operativni sistem. Kroz klaud su omogućene i sve funkcionalnosti koje nudi klasičan imenik: pozivanje, slanje SMS-a, email-a i drugi vidovi komunikacije sa svakim od sačuvanih kontakata. Samim tim, Keeper može u potpunosti zamijeniti imenik u telefonu, mada ovo svakako nije njegova primarna funkcija.

 

Aplikacija Keeper2

Najljepša stvar kod ovog servisa je to što funkcioniše na bilo kojoj od tri najveće platforme, ali mu se može lako pristupiti i putem telefona sa Windows Phone operativnim sistemom.

Ovo je jedan od najlakših, najbržih i najsigurnijih načina da sačuvate informacije o svojim kontaktima.  Kada ih sačuvate u klaudu pomoću ove aplikacije, koja je inače potpuno besplatna, možete u bilo kom trenutku da pristupite informacijama, a da ih čak I ne kopirate na svoj telefon, već ih možete mijenjati na samoj mreži, tamo negdje, u oblaku, bez obzira na to koji operativni sistem pokreće vaš uređaj.

Dakle, čuvanje brojeva na sim kartici sa kojom se svašta može desiti je odavno prevaziđeno, ali je sada izgleda isti slučaj i sa čuvanjem na samom telefonu.