Aplikacija koja pretvara novčanicu od jednog dolara u Bijelu kuću

1600

Nakon velikog uspjeha igre Pokemon Go, Bijela kuća očigledno traži način da iskoristi iznenadno zanimanje za proširenu stvarnost. Nova zvanična aplikacija Bijele kuće pod nazivom 1600, omogućava svima da sa pametnim telefonom ili tabletom i novčanicom od jednog dolara pođu u obilazak Pensilvanija avenije.

“Aplikacija omogućava ljudima da istražuju mnoge stvari, od festivala na južnom travnjaku, pa sve do soba, preko Google Street View-a. Predsjednik Obama je koristio tradicionalne događaje i nove tehnologije kako bi otvorio vrata Bijele kuće za više Amerikanaca nego ikada ranije”, kazao je Josh Earnest,  sekretar za štampu Bijele kuće.

Doduše, aplikacija vam neće pružiti nikakve stvarne bezbjednosne infromacije, ali će vam ponuditi simpatičnu 3D-interaktivnu verziju Bijele kuće kada usmjerite kameru prema novčanici od jednog dolara. Dok se krećete oko malene Bijele kuće, možete čak posmatrati i sve glavne događaje, kao što su državne ceremonije, dolasci inostranih predstavnika i slično.

Aplikacija je besplatna za preuzimanje, a napravili su je White House Historical Association i Nexus Studios. Dostupan je kako za iOS, tako i za Android uređaje.

 

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se