Written by

Aplikacija „Mathematics“ za Android

moj android| Views: 63

unnamed

Ukoliko ste u potrazi za matematičkom aplikacijom za Android, „Mathematics“ će vam pomoći u rješavanju kompleksnih matematičkih zadataka iz svih oblasti.

Pomoću ove Android aplikacije možete izračunati bilo koju željenu matematičku funkciju na jednostavan način.

Njeno korištenje omogućava rješavanje linearnih jednačina u trenutku, a aplikacija je u stanju transformisati matematičke, fizičke i hemijske jednačine u bilo koju nepoznatu varijablu. Takođe, bićete u mogućnosti da radite sa vektorima, matricama i determinantama.

Ukoliko ste često u potrebi da izračunate korjenje, razlomke ili eksponente ova aplikacija je idelana za vas, a ni binarni, oktalni ili heksadecimalni brojni sistemi nisu joj nepoznati.

Možete ih miješati zajedno u jednom izračunu, koristeći pritom čak i decimale, a u mogućnosti ste da radite sa bilo kojim drugim brojnim sistemom sa bazom od 2 do 18.

Jedna od opcija je pretvaranje jedinica u drugu, kao što su Celzijusi u Faranhejte, milje u kilometre, inče u stope itd.

Ovu korisnu aplikaciju, koja će učiniti vaš matematički život mnogo lakšim, možete skinuti na zvaničnoj Google Play prodavnici.

.