Written by

Aplikacija Moments stiže iz Facebooka

m:ovo m:ono| Views: 87

memories

Nova aplikacija u sklopu Facebooka će omogućiti da vaše fotografije budu vidljive samo prijateljima koji se na fotografijama nalaze. Izgleda da je stigao kraj javnom dijeljenju fotki iz provoda,  sa plaže i ostalih situacija u kojima ne biste da vas vide baš svi vaši prijatelji na Facebooku. Rekli bismo, napokon.

Facebook je svijetu predstavio novu aplikaciju naziva Moments koja korisnicima pametnih telefona dopušta da privatno dijele svoje fotografije provlačeći ih kroz tehnologiju koja raspoznaje lica. Da pojasnimo, ova aplikacija fotografije dijeli sa onim prijateljima na Facebooku koji se nalaze na fotografijama. Aplikacija ima opciju i kreiranja grupa koje povezuju fotografije i prijatelje.

Na ovaj način ćete lakše deliti fotografije sa prijateljima sa nekih važnih događaja na kojima je bilo više ljudi. Jednostavno napravite grupu u aplikaciji i podijelite fotke koje će vidjeti prijatelji koji se na njima nalaze. Da li će ih oni kasnije dijeliti dalje to je samo njihov izbor.

Kad postujete fotografije unutar grupe, aplikacija će sama tagovati ljude koji se na njima nalaze pomoću tehnologije raspoznavanja lica i vi to nećete morati raditi “pješke”. Aplikacija takođe sortira fotografije u telefonu prema mjestu i vremenu na kom su slikane. Nakon toga vi jednostavno dijelite fotografije sa prijateljima i oni takođe biraju koje fotografije žele povezati sa vama.

Aplikacija je dostupna od prošlog ponedjeljka za korisnike iOS i Android uređaja, ali samo za područje Sjedinjenih Američkih Država. Nije poznato kad će biti dostupna i ostataku svijeta.