Written by

Aplikacija Snapchat donosi najveći redizajn otkako postoji

moj android| Views: 329

snapchat

Najveći redizajn u šestogodišnjoj istoriji aplikacije Snapchat, sadrži novi algoritamski sortiran korisnički feed, koji je napravljen na osnovu pozajmljenih ideja od servisa kao što su Facebook i Netflix.

Umjesto prikazivanja postova od prijatelja uz sadržaje sa, recimo, spomenutog Facebooka, novi Snapchat odvaja sve interakcije sa prijateljima u dijelu aplikacije lijevo od kamere. To uključuje dio za razmjenu poruka i tzv. Stories – fotografije i video snimke koje neko podijeli, prikazane hronološkim redoslijedom, koje nestaju u roku 24 sata.

U potezu koji je imao za cilj pojednostavljivanje Snapchatovog poprilično zbunjujućeg dizajna, aplikacija je sada podijeljena na tri glavna prozora: sve interakcije sa prijateljima su sa lijeve strane, kamera je u centru i a stranica “Discover”, na kojoj su mediji i javne ličnosti, nalazi se na desnoj strani.

Snapchat je maltene bio prinuđen da povuče ovako “drastičan” potez, s obzirom na to je da su Facebook i Instagram uspješno uklopili u svoj interfejs glavnu opciju po kojoj je Snapchat bio poznat – Stories.

Vrijeme će pokazati koliko je ovaj napor bio uspješan.