Aplikacija – Stop Motion Studio

aplikacija-2

Stop motion je tehnika animacije koja se koristi kako bi određeni objekat izgledao kao da se sam kreće. Između svakog snimljenog kadra, objekat se pomjera po malo, što stvara iluziju pokreta kada se serija kadrova prikaže kao jedna cjelina. Stop motion tehnika jedna je od popularnijih načina za stvaranje animiranih filmova.

Pomoću aplikacije Stop Motion Studio korisnici pametnih telefona sa ugrađenim kamerama mogu izrađivati animirane filmove i to baš upotrebom tehnike stop motion. U okviru aplikacije moguće je od već postojećih fotografija sklopiti animirani film, a tu je i mogućnost direktnog snimanja upotpunjena solidnim nivoom kontrole kamere.

Aplikacija posjeduje sve što je potrebno za keiranje animiranog filma – od preciznog pregleda i prebacivanja između pojedinih sličica, mogućnosti automatskog snimanja s podesivim vremenskim intervalom, preko podrške za zumiranje, do primjene raznih efekata i rada sa zelenim ekranom.

Korisnici pametnih telefona koji rade na Android i iOS operativnom sistemu aplikaciju Stop Motion Studio, koja je zanimljiva, edukativna i korisna, besplatno mogu preuzeti putem internet prodavnica – Google Play Storea i App Storea.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se